Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην Attica Bank και για την απεργία 5/7

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ATTICABANK ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ, 5 ΙΟΥΛΗ 2021

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ATTICA BANK ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

ΝΑ ΜΗ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

2.7.21

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 

Η ΑTTICA ΒΑΝΚ την τελευταία μόνο βδομάδα προχώρησε στο κλείσιμο τεσσάρων καταστημάτων (Πύργος Ηλείας, Κερατσίνι, Ψυχικό, Άγιος Δημήτριος) με αποκορύφωμα την απόλυση ενός συναδέλφου και την αναστολή σύμβασης ενός ακόμα, επειδή δεν δέχτηκαν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελούσιας που τρέχει ταυτόχρονα την ίδια περίοδο!

Η ενέργεια αυτή της ATTICA εντάσσεται στη συνολική επίθεση που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία του κλάδου, με το μπαράζ κλεισιμάτων των καταστημάτων, τις εθελούσιες εξόδους, την εντατικοποίηση, τους πλειστηριασμούς, τη μονιμοποίηση της τηλεργασίας, την στοχοθεσία και μια σειρά ακόμη μέτρα που μειώνουν τα εργασιακά δικαιώματα των τραπεζοϋπαλλήλων και ταυτόχρονα δυσχεραίνουν τη ζωή των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Στόχος τους είναι η μείωση του κόστους και η εξασφάλιση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων κερδών. Άλλωστε, ακόμη και η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης με τα δισεκατομμύρια ευρώ σε συγκεκριμένους κλάδους και επιχειρηματικούς ομίλους, προϋποθέτει τέτοιου είδους μέτρα για τη μετάβαση στη ψηφιοποίηση, στην εποχή της 4ης  βιομηχανικής επανάστασης και της πράσινης ανάπτυξης.

Χαιρετίζουμε τη μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων της ATTICA BANK στην απεργία της Δευτέρας 28/6  και καλούμε σε καθολική συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 5 Ιούλη.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο