Για τη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς

Το σωματείο μας πραγματοποίησε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς (Αμερικής 4) για να καταγγείλουμε το μαζικό κλείσιμο των καταστημάτων της σε όλη την χώρα. 

Μέλη του σωματείου μας πέταξαν τρικάκια με το σύνθημα «Όχι στο κλείσιμο των καταστημάτων, όχι στους εκβιασμούς και στις απολύσεις» ενώ ανοίξαμε και πανό μπροστά στην είσοδο με το ίδιο σύνθημα.

Η εργοδοσία της Πειραιώς όχι μόνο δεν συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του κλαδικού σωματείου, αλλά μας «υποδέχτηκε» με κατεβασμένα ρολά και κλειστές πόρτες, καθώς και με παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο.

Όμως δεν το βάζουμε κάτω! Στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας θα απαντήσουμε με συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στο κλείσιμο των καταστημάτων, στους εκβιασμούς και τις απολύσεις σε βάρος των εργαζομένων της Τράπεζας.

Διακαής και διαχρονικός στόχος των τραπεζών είναι να μειώσουν το λειτουργικό τους κόστος. Οι τραπεζοϋπάλληλοι έχουμε τεράστια πείρα. Ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτή τη μείωση την πληρώνουμε πάντα εμείς, με όποιο κόστος. Στο βωμό αυτής της μείωσης κόστους έγιναν απολύσεις, εθελούσιες και ευθέως πια, κλείσιμο καταστημάτων, αποσχίσεις.