Ανακοίνωση της σωματειακής επιτροπής PDS για το νέο κρούσμα στο κτίριο της Καλλιθέας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,


Ενημερωθήκαμε ότι στο κτίριο της Καλλιθέας υπήρξε συνάδελφος που βγήκε θετικός για Covid-19. Η εργοδοσία που ενημερώθηκε άμεσα την Κυριακή για το κρούσμα, δεν ενημέρωσε κανέναν εκτός από τους προϊσταμένους, τους team leaders και όσους συναδέλφους αναγνωρίστηκαν ως " επαφές", ενώ τα μέτρα που πήρε ήταν ανεπαρκή αφού πραγματοποίησε απολύμανση ΜΟΝΟ του ορόφου στον οποίο εργαζόταν ο συνάδελφος και συνέστησε μέτρα αυτοπεριορισμού ή/και μοριακά τεστ ΜΟΝΟ σε όσους θεωρούνταν στενές επαφές...


Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση, η σωματειακή επιτροπή επικοινώνησε άμεσα με τη διοίκηση. Ζητήσαμε η εταιρεία να μην περιοριστεί στα ελάχιστα που είχε ήδη πράξει, αλλά να πραγματοποιηθούν μοριακά τεστ σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους που εργάζονταν στο κτίριο της Καλλιθέας τις τελευταίες ημέρες και να γίνει απολύμανση σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το κτίριο παίρνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του χώρου, ότι υπάρχουν εναλλασσόμενες βάρδιες, κοινόχρηστοι χώροι (ασανσέρ, σκάλες, τουαλέτες κά).


Μένοντας στο γράμμα των οδηγιών που δίνονται από τον ΕΟΔΥ και τα πρωτόκολλα που έχει ορίσει ο ίδιος ο όμιλος Πειραιώς, η διοίκηση αρνήθηκε να υλοποιήσει τα αιτήματα της σωματειακής επιτροπής, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι για την εργοδοσία η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων αποτελεί κόστος και όχι προτεραιότητα.


ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ PDS

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Κολυβά Χρ. 6949154559

Κοκορδέλης Κ. 6978710560