ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6ΜΜ

 ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6ΜΜ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού σας καλεί στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15/10 στις 6μμ στο χώρο του Μουσείου Μακρονήσου, Αγίων Ασωμάτων 31 στο Θησείο. Με το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη, συνεχίζουμε την προσπάθεια ακύρωσης όλων των αντεργατικών νόμων αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Κυβέρνηση και εργοδότες προσπαθούν να φιμώσουν τα συνδικάτα, να απομακρύνουν τους εργαζόμενους από τις ζωντανές διαδικασίες, να απονεκρώσουν την αγωνιστική δραστηριότητα. Γι’ αυτό, πριν από όλα τα υπόλοιπα κατατέθηκε το νομοσχέδιο-χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, το οποίο αποτελούσε το αναγκαίο θεμέλιο για να κτίσουν εκεί πάνω όλο το υπόλοιπο αντεργατικό τερατούργημα. Γνωρίζοντας ακριβώς ότι οι εργαζόμενοι δεν θα καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια, ψήφισαν μια σειρά άρθρων ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, φακελώματος και εκφοβισμού. Αλλά το ταξικό κίνημα έχει αντιμετωπίσει αυτές τις τακτικές και στο παρελθόν και ποτέ δεν έκανε πίσω! Έτσι και σήμερα οργανώνουμε τον αγώνα των εργαζομένων του κλάδου ενάντια σε κυβέρνηση και εργοδοσία.

Πάνω στη βάση του χτυπήματος της συνδικαλιστικής δράσης, προχωρούν σε θεσμοθέτηση των απλήρωτων υπερωριών, ακόμη μεγαλύτερη απελευθέρωση των απολύσεων με όλους τους «νόμιμους» τρόπους, χωρίς μάλιστα την υποχρέωση επαναπρόσληψης ακόμη κι αν ο εργαζόμενος δικαιωθεί δικαστικά, περαιτέρω επέκταση και μονιμοποίηση της τηλεργασίας, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων με ταυτόχρονο νέο κύμα απομάκρυνσης εργαζομένων με πλήρη δικαιώματα και συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Όλα τα παραπάνω δεν λύνονται με διάλογο με αυτούς που έχουν όλους τους νόμους με το μέρος τους. Οι νίκες έρχονται μόνο με μαζικό και ανυποχώρητο αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και εργοδοσία, όπως έδειξε ο πρόσφατος νικηφόρος αγώνας των εργαζομένων της e-food. Στον κλάδο μας, οι εργαζόμενοι στη MELLON πέτυχαν την ανανέωση της ΣΣΕ για μία ακόμη φορά, θέτοντας το πλαίσιο διεκδίκησης με ζωντανές συλλογικές διαδικασίες και όχι με μυστικές συναντήσεις πίσω από κλειστές πόρτες, όπως συμβαίνει με τα επιχειρησιακά σωματεία των τραπεζών. Στην Τράπεζα Πειραιώς οι εργαζόμενοι απαντάνε αγωνιστικά στα σχέδια της Τράπεζας για νέα απόσχιση εργασιών κόντρα στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες των επιχειρησιακών σωματείων , συσπειρωμένοι στο Κλαδικό Σωματείο.

Το μόνο που υπολογίζουν και κυρίως φοβούνται οι εργοδότες είναι ο μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας των εργαζομένων. Γι’ αυτό στην προμετωπίδα της επίθεσης είναι η ατομική συμφωνία με κάθε εργαζόμενο, ώστε να τον αντιμετωπίζουν μόνο, χωρίς τη συμπαράσταση των συναδέλφων του. Αυτήν ακριβώς την τακτική αντιπαλεύουμε, και μαζικοποιούμε το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού, που και στο διάστημα της πανδημίας δεν ανέστειλε τη δράση του, η οποία παρέμεινε πλούσια, συνεχής και πάνω απ’ όλα με ζωντανή συμμετοχή!

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/10 ΣΤΙΣ 6ΜΜ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΥ (ΑΓΙΩΝ ΑΣΩΜΑΤΩΝ 31) ΣΤΟ ΘΗΣΕΙΟ