Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο 4 Νοέμβρη στο Σύνταγμα στις 7μμ

 ΑΘΗΝΑ 25/10/21 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

4 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 7ΜΜ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η μεγάλη συμμετοχή στη σύσκεψη των Συνδικάτων που πραγματοποιήθηκε στις 5 Οκτώβρη ανέδειξε την ανάγκη κλιμάκωσης και συντονισμού της πάλης των εργαζομένων ενάντια στις πολιτικές της Κυβέρνησης και τις επιλογές της εργοδοσίας. Τώρα είναι η ώρα που οι εργαζόμενοι πρέπει να εμποδίσουν την εφαρμογή του τερατουργήματος Χατζηδάκη. Τώρα είναι η ώρα ο νόμος Χατζηδάκη να μείνει στα χαρτιά! Τη στιγμή που τα βάρη για τα λαϊκά νοικοκυριά αυξάνονται συνεχώς, λόγω των αυξήσεων στο ρεύμα και στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, οι εργοδότες επιθυμούν να μετατρέψουν τους χώρους δουλειάς σε «ησυχαστήρια» προκειμένου ανεμπόδιστα να συνεχίσουν να αυξάνουν την κερδοφορία τους. ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Στον κλάδο μας, οι τράπεζες συνεχίζουν να υλοποιούν τα αντεργατικά σχέδιά τους με τις αποσχίσεις, τα κλεισίματα καταστημάτων κτλ, ενώ δημοσιοποιούν και τα επόμενα βήματά τους που περιλαμβάνουν νέα επίθεση στα δικαιώματά μας για σταθερή και μόνιμη δουλειά. Στην Τράπεζα Πειραιώς η εργοδοσία προχωρά το σχέδιο της για την απόσχιση εργασιών σε νέα θυγατρική, έχοντας στο πλευρό της τις πλειοψηφίες των σωματείων που καλλιεργούν αναμονή και ηττοπάθεια στους εργαζόμενους. Στην Alpha Bank, υλοποιούνται τα σχέδια μετασχηματισμού της, τα οποία περιλαμβάνουν «μείωση λειτουργικού κόστους». Στις εταιρείες και τις εισπρακτικές είναι επίκαιρη όσο ποτέ η ανάγκη για σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα που να ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες μας. Στην PDS ο αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς και για υπογραφή συλλογικής σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους ξεκινά με καλές προϋποθέσεις, έχοντας σαν παράδειγμα τον πετυχημένο αγώνα που έδωσαν οι συνάδελφοί μας στη MELLON πριν λίγες εβδομάδες που υπογράφηκε η νέα σύμβαση με την εργοδοσία και η οποία περιλαμβάνει πρόσθετες κατακτήσεις για τους εργαζόμενους.

Μπροστά σε τέτοιες εξελίξεις ο κατάπτυστος νόμος Χατζηδάκη (4808) θα προσπαθήσει να βάλει φρένο σε κάθε απόπειρα των εργαζομένων για διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς και στα δικαιώματα αλλά και να ποινικοποιήσει κάθε προσπάθεια οργάνωσης των εργαζομένων και συνδικαλιστικής λειτουργίας και δράσης!

Δεν θα το επιτρέψουμε!

Το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού καλεί για μαζική συμμετοχή στο πανεργατικό συλλαλητήριο στις 4/11 στο Σύνταγμα όλα τα σωματεία του κλάδου. Να ληφθούν άμεσα αποφάσεις συμμετοχής από τα σωματεία και να οργανώσουμε την απάντησή μας. Να μην επιτρέψουμε στην Κυβέρνηση και την εργοδοσία να υλοποιήσουν τα σχέδια τους. Ξέρουν ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν πει την τελευταία τους κουβέντα και για αυτό πήραν τα μέτρα τους. Αλλά οι εργαζόμενοι θα καταργήσουν στην πράξη και τους νόμους τους και θα απαντήσουν όπως πρέπει στους εκβιασμούς και τις απειλές τους! Ο πρόσφατος νικηφόρος αγώνας των εργαζομένων στην e-food κόντρα σε «θεούς και δαίμονες» αλλά και ο αγώνας των εκπαιδευτικών κόντρα στους εκβιασμούς του Υπουργείου Παιδείας και στις αποφάσεις των δικαστηρίων, ο αγώνας των συναδέλφων στη MELLON έδειξαν τον δρόμο! Δε θα σταματήσουμε να παλεύουμε για τα δικαιώματα μας, θα καταργήσουμε στην πράξη κάθε νόμο και κάθε απόφαση δικαστηρίου που βάζουν εμπόδια στην διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας!

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ!