Δελτίο τύπου για τη στάση εργασίας των εργαζομένων στην τράπεζα Πειραιώς

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού χαιρετίζει τους εργαζόμενους της τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ που αψήφησαν όσους προσπάθησαν να τους τρομοκρατήσουν, όλους όσους έβαλαν τα δυνατά τους για να τους πείσουν ότι δε βγαίνει τίποτα με τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις, όσους επιχείρησαν να καλλιεργήσουν για ακόμη μια φορά κλίμα ηττοπάθειας. Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους που με τα μεγάλα ποσοστά συμμετοχής στη χτεσινή στάση εργασίας έκαναν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και της δουλειάς τους. Χαιρετίζουμε όσους με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Διοίκησης στην οδό Αμερικής έδωσαν ξεκάθαρο μήνυμα στην εργοδοσία ότι ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Στην κινητοποίηση το μήνυμα του εκπροσώπου της Τράπεζας ήταν σαφές: Δεν επιθυμούν να συζητήσουν με τους εργαζόμενους στους οποίους απευθύνεται η απόσχιση. Ό,τι ήθελαν να πουν, το είπαν σε συναντήσεις με τα επιχειρησιακά σωματεία. Κατέρριψε με αυτό τον τρόπο Η Διοίκηση το αφήγημα των πλειοψηφιών των σωματείων ότι δεν ξέρουν τίποτα για τα σχέδια της τράπεζας και πως αναμένουν συνάντηση με τον CEO  για να ενημερωθούν.

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ! Οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε πολύ καλά, έχουμε άλλωστε πείρα από την υπόθεση του RBU, ότι η τακτική της ανάθεσης των αγώνων σε κάποιους μεσσίες που θα διαπραγματευτούν για εμάς, χωρίς εμείς να κουνήσουμε το δαχτυλάκι μας, έχει εκ των προτέρων καταδικαστεί σε αποτυχία. Ο μόνος κερδισμένος θα είναι η τράπεζα και τα συμφέροντά της. Οι ηγεσίες των σωματείων και της ΟΤΟΕ που καλούν σε αναμονή (περίμενε να δούμε τι θα πουν τα κόμματα, τι θα μας απαντήσει ο CEO, τι θα γράψουν τα sites… και μετά θα αποφασίσουμε ΑΝ και ΠΟΤΕ θα κινητοποιηθούμε και θα πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις) δίνουν πολύτιμο χρόνο στην τράπεζα για να υλοποιήσει ανεμπόδιστα τα αντεργατικά της σχέδια.

Το Κλαδικό Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ με νέες αγωνιστικές αποφάσεις.

Καλούμε τα επιχειρησιακά σωματεία της τράπεζας να οργανώσουν ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ και ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ την απάντηση  των εργαζομένων κόντρα στα αντεργατικά σχέδια της τράπεζας που δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ.

Οι εργαζόμενοι της ΠΕΙΡΑΙΩΣ να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους! Σας καλούμε στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού την Παρασκευή 15.10.21 και ώρα 6μμ στο χώρο του μουσείου Μακρονήσου, Αγίων Ασωμάτων 31 στο Θησείο. Στη Γενική Συνέλευση ο καθένας και η καθεμιά να μεταφέρει την πείρα του από τον αγώνα που δίνουμε, τα συμπεράσματα που βγάζουμε. Να δυναμώσουμε έτσι τον αγώνα όλου του κλάδου, όλων των εργαζομένων απέναντι στα σχέδια των τραπεζιτών και της Κυβέρνησης.

 

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΧΙΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ