Σωματειακή επιτροπή PDS: Η μάχη για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας μόλις άρχισε!

Στάση εργασίας την Τρίτη 10/5 από 9:00 έως 12:00
και Γενική Συνέλευση στις 10:00 στο κτίριο της Καλλιθέας

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,


Η μάχη για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας που θα μας καλύπτει όλους και θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα μας μόλις άρχισε!


Την Παρασκευή 6 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση με τη διοίκηση για να συζητηθεί η υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Το σωματείο μας είχε ζητήσει τη συνάντηση με σκοπό την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων που είχαν σταματήσει το 2019 μετά την άρνηση της διοίκησης να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτήν, ανεξάρτητα από το ποιος ήταν ο άμεσος εργοδότης τους (Mellon, ICAP, κτλ.). Σε αυτή τη συνάντηση το σωματείο πρότεινε να υπογραφεί σύμβαση που να καλύπτει τους εργαζόμενους που απασχολούνται απευθείας από την PDS και με άρθρο της σύμβασης να οριστεί χρονοδιάγραμμα για την πρόσληψη απευθείας από την PDS των εργαζόμενων που τώρα απασχολούνται μέσω κάποιας τρίτης εταιρείας. Από την πλευρά της εργοδοσίας συμφωνήθηκε να εξεταστεί αυτή η δυνατότητα και να οριστεί νέα συνάντηση στην οποία οι εργαζόμενοι να φέρουμε τις προτάσεις μας για τους συγκεκριμένους όρους της επιχειρησιακής σύμβασης.


Επίσης, στη συνάντηση θέσαμε και το θέμα των πρόσφατων απολύσεων. Η εργοδοσία επικαλούμενη δήθεν ζημίες και την πτώση της δουλειάς την τρέχουσα περίοδο, επέμεινε στην θέση της ότι οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι δεν ήταν απαραίτητοι και για αυτό απολύθηκαν. Φυσικά, δεν τόλμησαν να σχολιάσουν το γεγονός ότι δε δίνουν δεκάρα για το αν και κατά πόσο έχουν ανάγκη τη δουλειά οι εργαζόμενοι που απολύονται, ειδικά σε μια περίοδο που το κόστος ζωής έχει πάρει την ανηφόρα. Σαν να μην έφτανε αυτό, όταν αναφερθήκαμε στο γεγονός ότι κατά πάγια τακτική οι εργαζόμενοι που πρόκειται να απολυθούν ενημερώνονται την ίδια μέρα που λήγει η σύμβαση τους, η απάντηση της εργοδοσίας ήταν ότι εκείνοι ενημερώνουν την εταιρεία ενοικίασης τουλάχιστον 15 μέρες νωρίτερα και η εταιρεία ενοικίασης φταίει που δεν ενημερώνει τους εργαζόμενους!!! Λες και δεν μπορούν οι ίδιοι να το πουν στον εργαζόμενο!!!


Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,

Προκειμένου να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε συλλογικά, όπως πάντα, τους όρους της σύμβασης με τους οποίους θα πάμε στη νέα συνάντηση με τη διοίκηση, καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Καλλιθέας την Τρίτη 10 Μαΐου στις 10:00


Την ίδια μέρα συμμετέχουμε στη στάση εργασίας από τις 9 έως τις 12 που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας λόγω της εκδίκασης στο ΣτΕ της προσφυγής του Εργατικού Κέντρου ενάντια στο Κρατικό Μητρώο και το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων.


ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ - ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΝΙΚΗ!


ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ PDS

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Μαυροθαλασσίτη 6974382580

Κοκορδέλης 6978710560