ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ - Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ

Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ!


 

Από την πρώτη μέρα (βλ.1/7) εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας στις τράπεζες κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος η προπαγάνδα της Κυβέρνησης και διάφορων άλλων πολιτικών και συνδικαλιστικών «καλοθελητών» εντός και εκτός κλάδου, ότι η ψηφιακή κάρτα που έφερε ο νόμος Χατζηδάκη, θα έβαζε το τέλος στις απλήρωτες υπερωρίες και στην καταστρατήγηση του ωραρίου. Επιβεβαιώθηκε περίτρανα το Σωματείο μας ότι τίποτα θετικό δεν είχαν να περιμένουν οι εργαζόμενοι από αυτή την διάταξη καθώς οι εργοδότες θα έβρισκαν τον τρόπο να προσπεράσουν  αυτό το εμπόδιο.

Την πρώτη κιόλας μέρα εφαρμογής έφτασαν στο Σωματείο μας 18 καταγγελίες συναδέλφων. Σε Διευθύνσεις τραπεζών εργαζόμενοι δέχτηκαν πίεση να δουλέψουν από το σπίτι. Άλλοι συνάδελφοι που αναγκάστηκαν να χτυπήσουν κάρτα ενώ δεν είχαν προλάβει να τελειώσουν τη δουλειά τους.

Τη στιγμή που έχουμε μείνει κυριολεκτικά «τρεις και ο κούκος» μετά τις αλλεπάλληλες «εθελούσιες απολύσεις» και τις αποσχίσεις ολόκληρων τμημάτων και ενώ οι τράπεζες αξιώνουν τα καταστήματα να δουλεύουν με ένα μόνο ταμείο, οι Διευθύνσεις να δουλεύουν με το μισό προσωπικό, να κλείνουν συνεχώς όλο και περισσότερα καταστήματα, έρχονται τώρα να μετακυλήσουν την ευθύνη στον εργαζόμενο που δεν έχει προλάβει να τελειώσει στην ώρα του.

 

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ

 

Απαιτούμε ΤΩΡΑ να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη τακτική. Οι Τράπεζες και η Κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να σταματήσουν οι απλήρωτες υπερωρίες και η εντατικοποίηση της δουλειάς ως αποτέλεσμα των χιλιάδων απολύσεων και των αποσχίσεων.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους να περιφρουρήσουν το ωράριό τους, να μη υποκύψουν σε εκβιασμούς και απειλές, να διεκδικήσουν τις υπερωρίες τους σε περίπτωση που χρειαστεί να δουλέψουν πέραν του ωραρίου.

 

Μόνο η οργάνωση των εργαζομένων και οι αγώνες τους μπορούν να βάλουν τέλος στην ασυδοσία των τραπεζιτών και των επιχειρηματικών ομίλων και να φέρουν κατακτήσεις για την ανακούφιση των εργαζομένων.

 

Το ΔΣ – 4/7/22