Σ.Ε PDS: Όλοι την Τρίτη 12/7 στις 11πμ στην Επιθεώρηση Εργασίας Καλλιθέας (Αραπάκη 6) και την Τετάρτη 13/7 στάση εργασίας 3-6μμ και Γενική Συνέλευση στις 4μμ έξω από το κτίριο της Καλλιθέας

ΕΞΩ ΤΑ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ PDS – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ NA ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ! ΚΑΜΙΑ ΔΥΣΜΕΝΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Στην απεργιακή μας συγκέντρωση το πρωί της Πέμπτης (7.7.22) πραγματοποιήσαμε συνάντηση του σωματείου και της σωματειακής επιτροπής με τη διεύθυνση του HR της εταιρείας, στην οποία και διατυπώσαμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Απαιτήσαμε την Τρίτη 12 Ιουλίου, που θα πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση με την Επιθεώρηση Εργασίας, να προσέλθει η εταιρεία με τις ανανεώσεις των συμβάσεων για τους απολυμένους συναδέλφους μας. Να αφήσουν τις δικαιολογίες ότι δήθεν δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Ότι δεν τους αφορά το θέμα, μιας και ... "η λύση της συνεργασίας είναι απόφαση της εργοδότριας εταιρείας" (δηλαδή του δουλεμπορικού της PDServices/ICAP). Είναι γνωστή η τακτική τους να μας πετάνε σα μπαλάκι η μια εταιρεία με την άλλη, να μην παίρνει κανένας την ευθύνη, να αναγκαζόμαστε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Μία και μόνο είναι η λύση και είναι απλή: να προσλάβει τώρα η PDS όλους τους συναδέλφους που απέλυσαν με συμβάσεις αορίστου χρόνου!!

Επίσης απαιτήσαμε να καθορίσουν άμεσα – την ίδια μέρα κιόλας – νέα ημερομηνία συνάντησης για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων με αντικείμενο την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ, μέσα στην επόμενη βδομάδα. Δεν δεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν λέγοντας πως ίσως ούτε μέσα στον Ιούλιο δεν μπορεί να γίνει η 2η συνάντηση μετά από 2 ολόκληρους μήνες που υποτίθεται ότι μαζεύουν τα στοιχεία που έχουμε ζητήσει και συμβουλεύονται το νομικό τους τμήμα… Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;

Αν κωλύεται ένας από τους εκπροσώπους της εταιρείας, ας παραβρεθεί κάποιος άλλοςαπό το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας. Εξάλλου, ενιαία είναι η πολιτική που ακολουθεί η PDS και η Τράπεζα Πειραιώς, όπως ενιαία είναι και η απάντησή μας.

Σε αντίθετη περίπτωση – αν δηλαδή δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα που υποβάλαμε – οι εργαζόμενοι θα απαντήσουμε όπως ξέρουμε: με κλιμάκωση του αγώνα μας, με πολύμορφες κινητοποιήσεις τις οποίες αποφασίζουμε συλλογικά στη γενική μας συνέλευση. Δεν μας έχουν αφήσει άλλα περιθώρια. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι!

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Ø  Συμπαραστεκόμαστε έμπρακτα στους απολυμένους συναδέλφους μας που προσέφυγαν με ομαδική καταγγελία στην Επιθεώρηση εργασίας, την Τρίτη 12 Ιουλίου στις 11:00 το πρωί, με την μαζική παρουσία μας έξω από το ΣΕΠΕ Καλλιθέας (Αραπάκη 10). Ενημερώνουμε την εργοδοσία ότι είμαστε ενωμένοι και δεν υποχωρούμε αν δεν πάρουν πίσω τις απολύσεις!

Ø  Την Τετάρτη 13 Ιουλίου παίρνουμε μαζικά μέρος στη νέα στάση εργασίας που έχει προκηρύξει το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού από τις 15:00 ως τις 18:00, και στη νέα Γενική Συνέλευση στις 16:00 έξω από το κτίριο της Καλλιθέας, όπου θα αποφασίσουμε συλλογικά τη συνέχιση των αγώνων μας, εφόσον δεν έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματά μας. 

 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 11πμ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (ΑΡΑΠΑΚΗ 6)

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 15:00-18:00 ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 4μμ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

 

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ PDS
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6974382580
6978710560