Σ.Ε. PDS: Νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 7 Ιουλίου από τις 7πμ και συγκέντρωση στις 3:30μμ έξω από το κτίριο της Καλλιθέας

 ΝΕΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 7πμ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 3:30μμ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΕΞΩ ΤΑ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΑ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΣΕ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η συμμετοχή στη χθεσινή μας απεργία ξεπέρασε και αυτή της Πέμπτης. Όλο και περισσότεροι συνάδελφοι ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας και παίρνουν μέρος τόσο στις απεργιακές μας κινητοποιήσεις  όσο και στις γενικές συνελεύσεις, όπου διαμορφώνουμε το πλαίσιο των αιτημάτων μας και αποφασίζουμε τις μορφές πάλης.

Η εργοδοσία μας φοβάται, φοβάται τη δύναμή μας, και αυτό φαίνεται και από τις αγωγές που καταθέτει εναντίον του σωματείου μας για να βγάλει παράνομες τις απεργίες μας. Ομολογεί ότι το τηλεφωνικό κέντρο παραλύει όταν απεργούμε, ότι η PDS χωρίς εμάς δεν μπορεί να δουλέψει. Όσο και να λυσσάνε, όσο και να προσπαθούν να μας κάνουν να σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις μας, εμείς εκεί θα συνεχίζουμε και για το πείσμα τους… θα αντέχουμε! Γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας!

Ας τρέμει η εργοδοσία της PDS, που δήθεν είναι το "καλύτερο εργασιακό περιβάλλον", όπου υπάρχει "οικογενειακό κλίμα" και άλλες τέτοιες… μπαρούφες. Που έχουν βαλθεί να μας πείσουν ότι η PDS δεν μπορεί να κάνει κάτι γιατί οι απολύσεις είναι κατεύθυνση της Τράπεζας Πειραιώς (η PDS όμως μας "τρέχει" στα δικαστήρια), ή ότι οι συνάδελφοι σε ορισμένα τμήματα δεν χρειάζεται να ανησυχούν επειδή έχει δουλειά (όπως π.χ. στα POS) και μετά από μια βδομάδα να μετράνε ένα συνάδελφο ανάμεσα στους απολυμένους...  

Ξεμπροστιάσαμε, όμως, και την Τράπεζα Πειραιώς που κλίνει σε όλες τις πτώσεις την ισότητα και έχει κάνει σημαία της το πρόγραμμα EQUALL, δήθεν για την ισότητα των δύο φύλων, αλλά στην πραγματικότητα οι γυναίκες υπερεκπροσωπούνται στο σύνολο των… απολυμένων! Οκτώ στους δέκα που απολύθηκαν την περασμένη εβδομάδα ήταν γυναίκες. Έτσι εννοεί την ισότητα η Τράπεζα Πειραιώς: ισότητα στις απολύσεις!

Στη βράση κολλάει το σίδερο!

Τώρα, που μέσα στο καμίνι της μάχης βγάζουμε συμπεράσματα για το ρόλο της εργοδοσίας, για το ότι τα συμφέροντα των εργοδοτών είναι εκ διαμέτρου αντίθετα από τις ανάγκες μας, για το ότι η εργοδοσία δε διστάζει όχι μόνο να μας απολύει όταν μας θεωρεί κόστος, αλλά από πάνω να μας ζητάει να την πληρώσουμε για κάθε μας κινητοποίηση!

Τώρα, συνάδελφοι, πρέπει να συνδεθεί ο αγώνας μας για την ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων μας με την ανάγκη για υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να σταματήσουμε νέο κύμα απολύσεων. Έτσι θα εξασφαλίσουμε ότι θα φύγουν τα δουλεμπορικά από την PDS, ότι θα είμαστε εργαζόμενοι με σύμβαση αορίστου χρόνου στην PDS. Έτσι θα επιβάλουμε να μην γίνει καμία δυσμενής μεταβολή στους όρους εργασίας μας, είτε αυτή αφορά το μισθό μας, είτε τη θέση εργασίας μας, είτε το ωράριό μας, κτλ.

Μπροστά στη διαπραγμάτευση για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας, διεκδικούμε:

  • ΕΞΩ ΤΑ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΑ από την PDS. Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, όλοι οι εργαζόμενοι να γίνουν με συμβάσεις αορίστου χρόνου απευθείας στην PDS.
  •  Να παρθούν πίσω οι απολύσεις των δέκα συναδέλφων μας. Καμία νέα απόλυση. Μην διανοηθούν να απολύσουν εργαζόμενο τους επόμενους μήνες. Θα μας βρουν μπροστά τους.
  •  Καμία δυσμενής μεταβολή. Να μην αλλάξουν οι όροι εργασίας μας. Καμία μείωση μισθού. Καμία εκβιαστική μεταφορά εργαζομένων.

Σήμερα, Τρίτη 5 Ιουλίου ραντεβού έξω από τα δικαστήρια Ευελπίδων στις 10:30πμ. όπου εκδικάζεται η δεύτερη αγωγή που έχει καταθέσει η εργοδοσία της PDS εναντίον του σωματείου μας.

Αύριο, Τετάρτη 6 Ιουλίου στις 9:30πμ. στην πλατεία Κοραή, στο πλευρό των εργαζομένων στην Τράπεζας Πειραιώς που απεργούν!

ΟΛΟΙ την Πέμπτη 7 Ιουλίου στην 24ωρη απεργία από τις 7πμ. και στη συγκέντρωση στις 3:30μμ. έξω από το κτίριο της Καλλιθέας για να στηρίξουμε τη διαπραγμάτευση για υπογραφή επιχειρησιακή ΣΣΕ με την PDS.

ΥΓ: Την Τρίτη 12 Ιουλίου να είμαστε έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας Καλλιθέας (Αραπάκη 6), όπου θα γίνει η τριμερής συνάντηση για τις απολύσεις, να εξηγήσουμε στην επιθεωρήτρια ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι όσοι έχουμε συμβάσεις ορισμένου χρόνου να έχουμε μια δεύτερη δουλειά στο stand by, μην τυχόν και δεν μας ανανεώσουν…