Κοινή ανακοίνωση των σωματείων των τηλεφωνικών κέντρων των τραπεζών PDS – NEXI - MELLON

21 ΙΟΥΛΗ – μέρα δράσης των τηλεφωνικών κέντρων στις τράπεζες για Συλλογικές Συμβάσεις για ΟΛΟΥΣ, για αυξήσεις στους μισθούς, ΕΞΩ ΤΑ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΑ, ΟΧΙ στις απολύσεις

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

 

Εμείς, οι εργαζόμενοι στα τηλεφωνικά κέντρα των τραπεζών, δίνουμε το τελευταίο διάστημα κοινό αγώνα για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με πραγματικές αυξήσεις, για μισθούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας, για κατάργηση των δουλεμπορικών και της επινοικιαζόμενης εργασίας, ενάντια στις απολύσεις των συναδέλφων μας!

Και στις τρεις εταιρείες βιώνουμε απαράδεκτες συνθήκες: Εντατικοποίηση, χαμηλούς μισθούς, συμβάσεις μέσω δουλεμπορικών, εξαντλητικές βάρδιες... Τα τελευταία δύο χρόνια η τηλεργασία ήρθε να επιβεβαιώσει ότι οι εργοδότες μας αξιοποιούν κάθε μέσο προκειμένου να μειώσουν τα κόστη. Χωρίς να πληρώνουν ούτε καν τα βασικά έξοδα για την χρήση των απαραίτητων μέσων για τηλεργασία, θησαυρίζουν από την εργασία μας.

Τα Σωματεία στις εταιρείες  NEXI (πρ. First Data), Mellon, η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων στην PDS μαζί με το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού στεκόμαστε απέναντι στις προσπάθειες των εργοδοτών για την τρομοκράτηση των συναδέλφων μας, οργανώνουμε τον κοινό μας αγώνα, βάζουμε εμπόδια στα σχέδια τους!

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ!

ΚΟΙΝΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ – ΚΟΙΝΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου να συμπορευτούν μαζί μας σε αυτόν τον αγώνα! Να δυναμώσει η αλληλεγγύη, η οργάνωση, να γιγαντωθεί η απάντηση μας απέναντι στους τραπεζίτες και τους εργοδότες του Κλάδου που για να αυξήσουν τα κέρδη τους προχωράνε σε απολύσεις, αποσχίσεις, οικειοθελείς απολύσεις, κλείνουν καταστήματα τραπεζών, εντείνουν την προσπάθεια τους να βάλουν χέρι στην περιουσία του λαού μέσω των κόκκινων δανείων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ. 
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΝΟΙΚΙΑΣΗΣ, ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ – ΕΞΩ ΤΑ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΑ. 
  • ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ PDS.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις πρωτοβουλίες των Σωματείων μας στην ημέρα δράσης των τηλεφωνικών κέντρων των τραπεζών  στις 21/07.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ PDS

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ NEXI ( πρ. FIRST DATA)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ MELLON