Δελτίο τύπου για την προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει αστυνομία στα πανεπιστήμια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σωματείο μας καταγγέλλει την «αιφνιδιαστική» παρουσία της πανεπιστημιακής αστυνομίας σε 2 πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Η Κυβέρνηση επέλεξε να στείλει τις συγκεκριμένες μονάδες εν μέσω εξεταστικής περιόδου, επιχειρώντας να «πιάσει στον ύπνο» τους φοιτητές. 

Δεν τους πέρασε όμως.

Χαιρετίζουμε την άμεση αγωνιστική στάση των φοιτητών, οι οποίοι δεν δίστασαν να περιφρουρήσουν ολόκληρη τη νύχτα τις σχολές τους και σήμερα να πορευθούν συγκροτημένα στο Υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη» για παράσταση διαμαρτυρίας. 

Τα ψέματα ότι δήθεν το συγκεκριμένο σώμα συστάθηκε για την αντιμετώπιση της ανομίας μέσα στα πανεπιστήμια έχουν αποκαλυφθεί από την πρώτη στιγμή και έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των φοιτητών.  

Σκοπός της κυβέρνησης είναι να σκύψουν οι σημερινοί φοιτητές και αυριανοί συνάδελφοί μας το κεφάλι, να μην διεκδικήσουν χρηματοδότηση για τις σχολές τους, δωρεάν βιβλία, στέγαση και σίτιση σήμερα, αλλά επίσης να μην διεκδικήσουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς, βελτίωση των εργασιακών συνθηκών αύριο που θα δουλεύουν δίπλα μας. Η κυβέρνηση, η σημερινή όπως και οι προηγούμενες, τόσο στα πανεπιστήμια όσο και στους χώρους δουλειάς παίρνει τη θέση της δίπλα στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Εμείς παίρνουμε τη θέση μας δίπλα στους αγωνιστές φοιτητές. Διότι τα αιτήματά τους είναι δίκαια! Με τους φοιτητές που αγωνίζονται έχουμε δώσει πολλούς αγώνες. Είναι δίπλα μας στο δρόμο στις απεργίες και τα συλλαλητήρια, είμαστε δίπλα τους στις πύλες των πανεπιστημίων όταν χρειαστεί, όπως χθες και σήμερα. Στην πράξη κουρελιάσαμε ένα σωρό διατάξεις του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη, στην πράξη θα ακυρώσουν και οι φοιτητές την πανεπιστημιακή αστυνομία, πριν αυτή πατήσει το πόδι της στις Σχολές!


Το ΔΣ  - Σεπτέμβριος 2022