Δελτίο τύπου του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΔΣ του Σωματείου μας συνεδρίασε στις 10 Σεπτεμβρίου και έβαλε σχέδιο πλατιάς συζήτησης και ενημέρωσης των εργαζομένων του κλάδου μας και οργάνωσης του αγώνα τους μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε. Πιο συγκεκριμένα:

·        Από Δευτέρα 12/9 ως Πέμπτη 15/9 θα συνεχιστούν οι εξορμήσεις και περιοδείες σε διάφορους χώρους δουλειάς για να συζητήσουμε με τους εργαζόμενους και να τους καλέσουμε στις δύο κινητοποιήσεις που είναι προγραμματισμένες στις οποίες συμμετέχει και το Σωματείο μας:

        -Την Τρίτη 13/9 όπου τα Σωματεία θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις    διαμαρτυρίας ενάντια στην αύξηση του κόστους της ενέργειας έξω από τα κεντρικά γραφεία παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας απαιτώντας ρεύμα φθηνό για το λαό και κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και θέρμανση. Το Σωματείο μας θα βρίσκεται στις 7μμ στην οδ. Κηφισίας 124, στον «ΗΡΩΝ».

       -Την Πέμπτη 15/9 στη μεγάλη συγκέντρωση των Σωματείων έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα στις 7μμ με βασικά αιτήματα τις αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, την κατάργηση των φόρων, τη μείωση τιμών και διαγραφή χρεών, ως ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την ακρίβεια.

·        Πήραμε απόφαση συμμετοχής στην Απεργία για το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη σε συντονισμό με τα υπόλοιπα συνδικάτα κλιμακώνοντας τον αγώνα ενάντια στα αντιλαϊκά σχέδια της Κυβέρνησης.

·  Προχωράμε σε Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου. Προετοιμάζουμε την απεργιακή απάντηση των εργαζομένων στο κλάδο μας απέναντι στην επίθεση των τραπεζιτών και των υπόλοιπων εργοδοτών. Βάζουμε μπροστά το κύριο αίτημά μας για αυξήσεις στους μισθούς μέσα από Συλλογικές Συμβάσεις για όλους. Επιδιώκουμε να φτάσει παντού το απεργιακό κάλεσμα οργανώνοντας συγκεντρώσεις και Γενικές Συνελεύσεις μέσα στις επιχειρήσεις, σε καταστήματα και κεντρικές υπηρεσίες των τραπεζών.

 

Το ΔΣ  11.9.22