ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 21/10/2010 το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού πραγματοποίησε σύσκεψη με θέμα της επερχόμενες συγχωνεύσεις εξαγορές και τις επιπτώσεις στις εργασιακές σχέσεις. Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν ζωντανά, αντάλλαξαν απόψεις και κατέθεσαν τις εμπειρίες τους. Μερικά από τα πιο σημαντικά θέματα που αναδείχθηκαν:

1.Στη Eurobank γίνονται απολύσεις συνέχεια
2. Στην CITIBANK αναμένονται μαζικές απολύσεις
3.Στην Εμπορική τράπεζα γίνεται προσπάθεια κατάργησης του Οργανισμού Υπηρεσίας Προσωπικού
4. Στην Γενική Τράπεζα κλείνουν καταστήματα και οι εργαζόμενοι μετατίθενται από την επαρχία στην Αθήνα
5. Στην Αγροτική Τράπεζα κλείνει η θυγατρική ΑΤΕ Διαφημιστική και πετιούνται στο δρόμο 20 εργαζόμενοι
6. Στο ΤΑΕΠΓΑ οι συνάδελφοι δεν πληρώνονται τις αποδείξεις τους από ιατροφαρμακευτικές δαπάνες

Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν μια σειρά από παρεμβάσεις σε όλους τους χώρους, με σκοπό να μπει φρένο σε αυτή την ασυδοσία των τραπεζιτών. Το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με τις Διοικήσεις των Τραπεζών. Συμφωνήσαμε ότι στο επόμενο διάστημα, μέχρι την Γενική Συνέλευση της 24 Νοεμβρίου, το πρώτο μας μέλημα θα είναι να φτάσει η φωνή του Κλαδικού Σωματείου παντού στο Νομό Αττικής.

Καλούμε κάθε έναν εργαζόμενο στον αγώνα μαζί με το κλαδικό, στη μαζική συμμετοχή, ώστε με ενότητα να εμποδίσουμε τους σχεδιασμούς τους. Δεν θα γίνουμε είλωτες στα σύγχρονα δουλεμπορικά για να κερδίζουν οι Τραπεζίτες τον πλούτο που παράγουμε. Για μια άλλη ανάπτυξη σε όφελος του εργαζόμενου και της οικογένειας του.