ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι στις τράπεζες, στις εισπρακτικές και στις θυγατρικές των τραπεζών, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα

 
               Συμμετέχουμε όλοι στη Γενική Συνέλευση του κλαδικού σωματείου

 ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΑΓ.  ΦΙΛΟΘΕΗΣ 5Β (πισω απο τη Μητρόπολη)

Στηρίζουμε με την ενεργή συμμετοχή μας το Κλαδικό Σωματείο. Τέρμα οι «συνδικαλιστές εργολάβοι». Εμείς καθορίζουμε τις τύχες μας.  Για να έχουν αποτέλεσμα οι αγώνες μας, για να έχουν προοπτική τα παιδιά μας.

 Σήμερα έχουμε ανάγκη από ένα συνδικαλιστικό κίνημα που δεν θα τα “διπλώνει”, όπως κάνουν τα Επιχειρησιακά Σωματεία στις τράπεζες και η ΟΤΟΕ: «υπογράφουν μειώσεις μισθών δήθεν για να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας μας». Έχουμε ανάγκη από ένα συνδικαλιστικό κίνημα, που  με ταξική συνέπεια θα βάζει εμπόδια, θα καθυστερεί τα κυβερνητικά μέτρα, θα οργανώνει την πάλη για άμεσα μέτρα ανακούφισης των εργαζόμενων, θα μπαίνει μπροστά στην πάλη  για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Χρειαζόμαστε ένα συνδικαλιστικό κίνημα απαλλαγμένο από τους ανθρώπους της εργοδοσίας, που θα στηρίζεται και θα αναπτύσσει την κοινωνική συμμαχία, που δεν θα παλεύει μόνο για επιμέρους βελτιώσεις, αλλά για το σύνολο των αναγκών της  οικογένειας. Ένα κίνημα, που θα βάζει στην ημερήσια διάταξη το κεντρικό πρόβλημα:

Ανάπτυξη για τον λαό, με απαλλαγή από τον ζυγό των μονοπωλίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι ανάπτυξη για τα μονοπώλια, με το λαό εξαθλιωμένο.

Αυτό το κίνημα μπορούμε να το φτιάξουμε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι

 Παρά τις δυσκολίες και την επίθεση που δεχόμαστε, μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα μαζικό σωματείο καρφί στο μάτι της εργοδοσίας, οργανωμένο και  στον τόπο δουλειάς και στον κλάδο. Γιατί πρέπει να προετοιμαζόμαστε για  μακροχρόνιο σκληρό αγώνα. Ο καθένας μόνος του είναι ανυπεράσπιστος. Όλοι μαζί μπορούμε, αρκεί να πιστέψουμε στη δύναμή μας και να αποφασίσουμε να τη χρησιμοποιήσουμε. Γιατί όπως συντονισμένα και οργανωμένα μας χτυπούν, έτσι πρέπει να απαντήσουμε.

Οι εξελίξεις στον κλάδο δείχνουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης, που μαζί με την ΕΕ, την τρόικα και τους τραπεζίτες, υλοποιούν τις -εδώ και χρόνια ειλημμένες αποφάσεις τους- για αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού  συστήματος. Σκοπός τους είναι η περαιτέρω συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου (γι’ αυτό προχωρούν σε συγχωνεύσεις-εξαγορές), για να  διαμορφώνουν ευνοϊκές προϋποθέσεις για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Έτσι, το προηγούμενο διάστημα οι τραπεζίτες προχώρησαν σε μείωση του λειτουργικού κόστους, δηλαδή σε μείωση των μισθών μας και των ασφαλιστικών τους εισφορών. Η ψήφιση του 4046/2012 (Μνημόνιο ΙΙ), με την ειδική διάταξη που πέρασαν, έλυσε τα χέρια στους τραπεζίτες να προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις. Όπως είναι ευνόητο, οι πρώτοι που θίγονται είναι οι συνάδελφοί μας με ελαστικές σχέσεις εργασίας (συμβασιούχοι, ενοικιαζόμενοι κλπ.)

Αποφασιστικά πρέπει να απαντήσουμε κι εμείς

 Η δράση μας από τότε που ιδρύθηκε το Σωματείο πριν 4 χρόνια μέχρι σήμερα, αποτέλεσε το στήριγμα  των εργαζόμενων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, στο νομό Αττικής. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • Παρεμβάσεις σε εισπρακτικές εταιρείες, όπως στη Mellon, στην  First Data, στην PRS, EFG Eurobank και στον πολυήμερο αγώνα των εργαζόμενων στην Phone Marketing.
  • Κινητοποιήσεις στην Πειραιώς, την Αγροτική, την Εμπορική και αλλού
  • Παρέμβαση στην Alpha, όπου δείξαμε αποφασιστικότητα απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία
  • Οργανωμένη συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις πολύμορφες δραστηριότητές μας, για τα ζητήματα που απασχολούν και  τους εργαζόμενους του κλάδου, (π.χ. άρνηση πληρωμών σε χαράτσια).

Η πείρα μας οδηγεί σε ένα συμπέρασμα:

Μόνο συλλογικά, με συναδελφικότητα και συσπείρωση γύρω από το ταξικό σωματείο μας, μπορούμε να βρούμε λύση στα προβλήματά μας. Με ένα κίνημα ταξικό, που οικοδομεί την ενότητα στον κλάδο, ανεξάρτητα από το χώρο δουλειάς ή το είδος της σύμβασης. Που αναπτύσσει την αλληλεγγύη ανάμεσα σε κλάδους, με όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Με ένα τέτοιο κίνημα ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Καλούμε  τους συναδέλφους του κλάδου μας, ενόψει της Γενικής Συνέλευσης, να γίνουν μέλη του σωματείου και να συμμετάσχουν σε αυτήν.Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΦΗ ΧΑΛΙΟΥ                                                                         ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΙΩΤΕΛΗΣ