ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ


6 χρόνια αγωνιστικής  πρωτοπόρας δράσης και συμμετοχής σε απεργίες, σε κινητοποιήσεις, σε μικρές και μεγάλες μάχες.
 
6 χρόνια καθημερινής παρουσίας στους τόπους δουλειάς στο πλευρό των εργαζομένων, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, για την εμπόδιση των αντεργατικών μέτρων των κυβερνήσεων, της ΕΕ, των τραπεζιτών και των εργοδοτών.
 
6 χρόνια ταξικής συμπόρευσης με το ΠΑΜΕ, με εκατοντάδες σωματεία. 6 χρόνια ταξικής αλληλεγγύης σε απεργούς εργαζόμενους άλλων κλάδων που βρίσκονταν  σε κινητοποιήσεις.

Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο, αντιμέτωποι με τις καθημερινές δυσκολίες, με αυτοθυσία για την υπόθεση της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, τη μαζικοποίηση του, την ισχυροποίηση του σωματείου μας, κόντρα σε λογικές υπονόμευσης και ενσωμάτωσης των εργαζομένων. Οι νέες συνθήκες στις οποίες καλείται να δράσει σήμερα το εργατικό κίνημα, μετά την εναλλαγή της Κυβέρνησης και το εμπόριο ελπίδας που αυτή καλλιεργεί, δε θα σταθούν εμπόδιο στο κύριο καθήκον μας: να οργανώσουμε και να ενώσουμε τους εργαζόμενους, με στόχο την ανάκτηση των απωλειών και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων μας


Συνάδελφε/σα που εργάζεσαι στην τράπεζα, έχεις συμφέρον από ένα μαζικό, δυνατό, ταξικό κλαδικό σωματείο στις τράπεζες, γιατί:
·        Έχεις πείρα από τους αγώνες, μικρούς και μεγάλους, που δώσαμε στον κλάδο μας για την υπογραφή κλαδικής και επιχειρησιακής Σύμβασης, χωρίς  μειώσεις στο μισθό και τα δικαιώματα. Έχεις πείρα από τις παρεμβάσεις του σωματείου μας για την υπεράσπιση του ωραρίου. Το κλαδικό εναντιώθηκε στην διάλυση των ταμείων μας που θέλουν να τα μετατρέψουν σε επαγγελματικά,  στις συνέπειες από τις συγχωνεύσεις των τραπεζών, για τις οποίες καιρό πριν είχαμε προειδοποιήσει. Ενάντια στην τρομοκρατία και τον εκβιασμό των τραπεζιτών και των εκπροσώπων τους απέναντι σε πρωτοπόρους κι αγωνιστές-συναδέλφους. Με αγώνες και συμμετοχή των εργαζομένων μπορούμε σήμερα να διεκδικήσουμε την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης που θα ανακτά όσες απώλειες είχαμε στο εισόδημά μας, θα κατοχυρώνει το ωράριο και θα διευρύνει τα δικαιώματά μας.
·        Όλα αυτά τα χρόνια, το κλαδικό σωματείο, αποκαλύπτει καθημερινά τον ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στον κλάδο μας που όχι μόνο υπονόμευσε τους αγώνες μας και δεν έκανε τίποτα για να οργανώσει την πάλη των εργαζομένων απέναντι στην επιθετικότητα των τραπεζιτών, αλλά με την στάση του, άμεσα ή έμμεσα, συνέβαλλε να υλοποιηθούν τα μέτρα και οι σχεδιασμοί των τραπεζιτών, να χάσουν οι εργαζόμενοι μια σειρά δικαιώματα. Έχεις συμφέρον να τους αφήσεις στο περιθώριο, να τους απομονώσεις.
·        Το κλαδικό σωματείο δεν διαχωρίζει τους εργαζόμενους σε παλιούς και νέους, σε μόνιμους και ενοικιαζόμενους αλλά απευθύνεται σε όλους. Γιατί όλοι δεχόμαστε την ίδια επίθεση, γιατί όλοι μας έχουμε τον ίδιο κοινό αντίπαλο, τους τραπεζίτες συνολικά, που στις πλάτες μας βγάζουν αμύθητα κέρδη, πέρα από τις κρατικές χρηματοδοτήσεις που δέχονται κατά καιρούς.
 
Συνάδελφε/σα που εργάζεσαι σε οποιαδήποτε εταιρία του κλάδου (εισπρακτική, θυγατρική, τηλεφωνικό κέντρο κλπ), έχεις κι εσύ συμφέρον από ένα μαζικό και ισχυρό κλαδικό σωματείο, γιατί:
·        Γνωρίζεις καλά ότι τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζεις στο χώρο δουλειάς σου, δεν είναι επιλογή του μεμονωμένου εργοδότη. Είναι συγκεκριμένες κατευθύνσεις και μέτρα που έχουν ψηφιστεί χρόνια τώρα από τις κυβερνήσεις και οι εργοδότες τα εφαρμόζουν για δικό τους συμφέρον και κέρδος. Είναι μέτρα που θα προωθήσει και η νέα Κυβέρνηση, γιατί κι αυτή θεωρεί μονόδρομο την υπεράσπιση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρήσεων. Γι’ αυτό δεν πρέπει να θεωρείς απέναντι σου τον συνάδελφο σε άλλη εταιρία (που δήθεν μας παίρνει τη δουλειά όπως μας λένε οι εργοδότες) αλλά κοινός αντίπαλος όλων μας είναι οι ίδιοι οι εργοδότες και για αυτό οι αγώνες μας θα είναι πιο αποτελεσματικοί όσο θα είναι κοινοί και όταν οι εργαζόμενοι θα είναι ενωμένοι. Το κλαδικό σωματείο ενώνει όλους τους εργαζομένους στον κλάδο, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας. Όσο καλύτερος είναι ο συντονισμός δράσης του κλαδικού σωματείου με τις σωματειακές του επιτροπές αλλά και με το επιχειρησιακό σωματείο στην εταιρία Mellon, τόσο μεγαλύτερα αποτελέσματα θα μετράμε.
·        Το κλαδικό σωματείο και οι σωματειακές του επιτροπές όλα αυτά τα χρόνια ήταν στο πλευρό σου, όταν απολύονταν συνάδελφοι, όταν μειώνονταν οι μισθοί μας. Διεκδίκησε την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Πέτυχε την ανάκληση ορισμένων απολύσεων, την ματαίωση της εφαρμογής του ενεργού-ανενεργού χρόνου εργασίας και τη σύνδεση του με το μισθό. Στήριξε τους εργαζόμενους στην εταιρία Mellon, που με τον δικό τους αγώνα υπέγραψαν νέα επιχειρησιακή σύμβαση, με ορισμένες κατακτήσεις και χωρίς μειώσεις.  Έκανε παρεμβάσεις από κοινού με τους εργαζόμενους που είχαν αποτελέσματα. Οι 17 ενοικιαζόμενοι της Eurobank με την σωματειακή τους επιτροπή κατάφεραν να διασφαλίσουν δικαιώματά τους, παρά τις προσπάθειες των δύο εργοδοτών να τους οδηγήσουν σε χειρότερους όρους εργασίας. Ενημέρωνε και ενημερώνει σταθερά τους εργαζόμενους για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν. Χαρακτηριστική η δράση της σωματειακής επιτροπής της FirstData που παρά τους εκβιασμούς της εργοδοσίας, παλεύει καθημερινά για την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων, αναδεικνύει και παρεμβαίνει για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στο χώρο δουλειάς, για την εντατικοποίηση της εργασίας, για τις υπερωρίες, για τα διαλείμματα.


Συνάδελφε/σα στην τράπεζα ή στην εταιρία,
·        Το κλαδικό σωματείο, δεν παλεύει στους τέσσερις τοίχους της τράπεζας και της εταιρίας, αλλά σε καλεί να συμμετέχεις σε όλους τους αγώνες για κάθε ζήτημα που μας αφορά. Γιατί και ο τραπεζοϋπάλληλος και ο υπάλληλος της εταιρίας μπορεί να έχει άνεργο στο σπίτι, γιατί όλους μας αφορούν οι δραματικές αλλαγές στο ασφαλιστικό, οι περικοπές στην Παιδεία, στην Υγεία.
·        Η δράση και η συμμετοχή του καθενός από εμάς κι όλων μαζί, είναι αυτή που μπορεί να φέρει αποτελέσματα, που μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη μεγάλων αγώνων. Αγώνων που μπορούν να εμποδίσουν, να καθυστερήσουν μέτρα ακόμα και να επιφέρουν κάποιες κατακτήσεις, αλλά κυρίως να προετοιμάσουν το δρόμο για ριζικότερες αλλαγές σε επίπεδο οικονομίας και κοινωνίας. Καμιά κυβέρνηση, ό,τι προσωπείο κι αν έχει, δεν θα αντιμετωπίσει τα ουσιαστικά προβλήματα των εργαζομένων, γιατί ούτε θέλει ούτε μπορεί.
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ- ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ-  ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ- ΛΕΜΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ   ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ.                                                   
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ.
ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΛΟΥΣ
 
 
ΕΠΩΝΥΜΟ ………………………………………
ΟΝΟΜΑ……………………………………………
ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ………………………………
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ……………………….
………………………………………………………
ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ……………………..
………………………………………………………
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ………………………….
………………………………………………………
ΑΡ. ΑΣΦ ΒΙΒΛ ……………………………………
ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ……………………………
ΑΡ. ΔΕΛ. ΤΑΥΤ.…………………………………..
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛ…………………………………
ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛ……………………………………
Email ………………………………………………
Προς το
Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Ν. Αττικής
Ενταύθα
Συνάδελφοι,
Σας υποβάλλω την αίτησή μου αυτή για να με γράψετε στα Μητρώα της Συνδικαλιστικής σας Οργάνωσης.
Αποδέχομαι τους όρους του καταστατικού και τους σκοπούς της Συνδικαλιστικής Οργάνωσης και θα είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις μου.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
………..αιτ…………………………
ΑΘΗΝΑ………………………….