ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσα, συνάδελφε πρακτικάριε,
Απευθυνόμαστε σε εσένα αλλά και σε κάθε νέο άνθρωπο που ζει κι εργάζεται προκειμένου να τα βγάλει πέρα. Ανεξάρτητα αν είσαι πρακτικάριος, κάτω ή άνω των 25, σπουδάζεις σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ, δεν παύεις να είσαι εργαζόμενος και να έχεις το δικαίωμα να διεκδικήσεις αυτά που σου αξίζουν. Ζεις και εσύ μέσα στην αβεβαιότητα, γνωρίζοντας ότι είσαι εργαζόμενος με ημερομηνία λήξης και μισθό – χαρτζιλίκι, χωρίς ουσιαστική ασφάλιση. Το μέλλον που έχουν ετοιμάσει για τη νεολαία και στον κλάδο μας, με τα 5μηνα, την κακοπληρωμένη δουλειά και τα εξαντλητικά ωράρια, δεν αφορά τις ζωές και τις ανάγκες μας, αλλά την προϋπόθεση για την ανάκαμψη των κερδών των τραπεζιτών και των επιχειρηματικών ομίλων. Παρά τις επιμέρους διαφορές λοιπόν, το βασικό είναι ότι τα προβλήματά μας έχουν κοινή προέλευση και έτσι οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε.
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ!
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τώρα με την σειρά της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σχεδιάζουν και ψηφίζουν την καταρράκωση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, μειώνουν συντάξεις, αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης, καταργούν κάθε είδους κοινωνική πρόνοια, κάθε δικαίωμα σε δωρεάν Υγεία και Παιδεία,  βάζουν χέρι στους ήδη μειωμένους μισθούς μας, καταληστεύουν τις οικογένειές μας με την φορολογία.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
Χρειάζεται οργανωμένα να παλέψουμε ενάντια στα σχέδιά τους. Εμείς δουλεύουμε εμείς παράγουμε τα κέρδη τους. Χρειάζεται ενότητα με όλους τους εργαζόμενους, με όλους όσους πλήττονται από αυτήν την επίθεση.
Απαιτούμε:
  • Η αμοιβή να γίνεται με βάση την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του κλάδου και όχι με τα ψίχουλα των 400 ευρώ. – Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
  • Κατάργηση του μισθολογικού διαχωρισμού για τους ανω και κάτω των 25 ετών και μεταξύ των πρακτικάριων από ΑΕΙ  και  ΤΕΙ.
  • Το πτυχίο να είναι μόνη προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος - Μόνιμη και σταθερή δουλειά.
  • Αναγνώριση των ενσήμων της πρακτικής άσκησης ως προϋπηρεσίας αλλά και ασφαλιστικά για όλους τους πρακτικάριους.
 
Σε καλούμε σε ευρεία σύσκεψη, την Δευτέρα 2 Νοέμβρη στις 4:00μμ στην αίθουσα του Κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα.  (Μητροπόλεως 10, Σύνταγμα)
Οργανώνουμε την αντεπίθεση μας
Σχεδιάζουμε την δράση μας
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
Η  Πρόεδρος                           Ο  Γεν. Γραμματέας
 
Χαλιού Έφη                                Μεσσάδος Νίκος