ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Εργαζόμενοι από τους κλάδους των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής, από τις τράπεζες και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τα ταχυδρομεία και τις ταχυμεταφορές καθώς επίσης και συνταξιούχοι από τις πρώην Δ.Ε.Κ.Ο και τις τράπεζες, πραγματοποιούμε σήμερα από νωρίς το πρωί συμβολική κατάληψη στα γραφεία του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης. Η κινητοποίηση μας έχει σαν στόχο να εκφράσει την πλήρη αντίθεση μας με το σχέδιο νόμου  για το ασφαλιστικό που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
 
 
Πρόκειται για ένα «νόμο λαιμητόμο», πραγματικό οδοστρωτήρα για όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και έρχεται να συνεχίσει το έργο όλων των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μετατρέποντας την ασφάλιση σε ανταποδοτική, με στόχο την διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών ομίλων. Λέει ψέματα η κυβέρνηση ότι δεν θα περικοπούν οι ήδη κουτσουρεμένες μας συντάξεις, αφού η υλοποίησή του θα κάνει τις συντάξεις παλαιών και νέων συνταξιούχων φιλοδωρήματα. Τα κυβερνητικά στελέχη αναπαράγουν την πιο ελεεινή προπαγάνδα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Μιλάνε για την βιωσιμότητα των ταμείων ανερυθρίαστα όταν την ίδια στιγμή χαρίζουν όλα τα τζογαρισμένα, κλεμμένα και λεηλατημένα αποθεματικά των ταμείων, από τα κουρέματα, τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, την εισφοροδιαφυγή του κεφαλαίου.

 
Προειδοποιούμε την κυβέρνηση:

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους να ξεφύγουν από τα γρανάζια του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που συνέβαλε σε όλες τις αντιδραστικές αλλαγές. Έβαλε πλάτη να εφαρμοστούν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, σπρώχνει την ιδιωτική ασφάλιση, προσπαθεί να δημιουργήσει επαγγελματικά ταμία, κάνει ακριβώς ότι χρειάζεται για να εφαρμοστεί και να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των εργαζομένων η αντιασφαλιστική πολιτική.
 
 Κάνουμε το αποφασιστικό βήμα και συσπειρωμένοι στο ταξικό κίνημα, με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ δίνουμε την μάχη ώστε να βάλουμε το λιθαράκι μας στο να είναι πετυχημένη η απεργία στις 4 Φλεβάρη. Όλοι μαζί θα συναντηθούμε στους δρόμους του αγώνα.
 
Κλιμακώνουμε ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής, ενάντια στην φοροληστεία, στον νέο συνδικαλιστικό νόμο. ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΛΕΠΤΟ!
Σε αυτή την κατεύθυνση ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ οργανώνουμε την πάλη με συσκέψεις, συνελεύσεις, στις δράσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά.

4 Φλεβάρη Όλοι στην Απεργία!
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση!
10.30 πμ με το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια