ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 
Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους των εταιριών «Εθνική Leasing» & «Probank Leasing» (θυγατρικές της Εθνικής Τράπεζας) που πρόσφατα διεκδίκησαν συλλογικά την λήψη επιδόματος βρεφονηπιακού σταθμού καθώς και κατασκηνωτικού επιδόματος, όπως ήδη καταβάλλονται σε όσους συναδέλφους υπάγονται στον κανονισμό της τράπεζας.

Με πρωτοβουλία πρωτοπόρων εργαζομένων συγκλήθηκε καταρχάς συνέλευση συναδέλφων γονέων, όπου οι ίδιοι αποφάσισαν να υποβάλλουν επιστολή-ψήφισμα προς την διοίκηση των εταιρειών. Σύμφωνα με το αίτημα τους και κόντρα σε συντεχνιακές λογικές «ας το πάρω εγώ και τι με νοιάζει για τους άλλους» ζήτησαν τα επιδόματα αυτά να τα δικαιούται, χωρίς καμιά άλλη επιβάρυνση, κάθε γονέας ο οποίος παρέχει εργασία στις εταιρείες «Εθνική Leasing» & «Probank Leasing» και ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης που τον διέπει. Η επιστολή αυτή υπογράφηκε αυθημερόν σχεδόν από όλο το προσωπικό των δύο εταιρειών, αναγκάζοντας την διοίκηση να αναλάβει να δώσει απάντηση σε εύθετο χρόνο.

Στηρίζουμε αυτήν την προσπάθεια των συναδέλφων μας και τους καλούμε να μην εφησυχάζουν αλλά να επιμείνουν στην διεκδίκηση δικαιωμάτων προκειμένου να καλύψουν βασικές ανάγκες που έχουν σαν εργαζόμενοι, αυτοί και οι οικογένειες τους.

 

Συνάδελφοι,

Δεν έχουμε άλλο δρόμο. Η ελπίδα είναι στη συλλογική δράση.

Δεν περιμένουμε από κανέναν να μας λύσει τα προβλήματα.

Μέσα από την ενίσχυση του κλαδικού μας σωματείου, όλοι οι εργαζόμενοι στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης, δίνουμε συνέχεια στους αγώνες μας.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ