ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το κλαδικό σωματείο Χρηματοπιστωτικού χαιρετίζει τους εργαζόμενους στην εταιρεία Mellon που κατάφεραν, μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες, να διασφαλίσουν Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις.

Συγκεκριμένα, 5,5% αύξηση για όσους αμείβονται με τα 586€ και 2% για όσους αμείβονται με την παλιά κλαδική σύμβαση. Επίσης, ένα επιπλέον ποσό 50€ θα δίνεται σε όλους τους εργαζόμενους ανά δύο μήνες σε μορφή tickets (η εργοδοσία για ευνόητους λόγους δεν δέχθηκε αυτό να συμπεριληφθεί ως αύξηση στο μισθό). Παράλληλα στη νέα Σύμβαση περιλαμβάνονται και όλα όσα, τα προηγούμενα χρόνια κατάφεραν οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους να αποσπάσουν και να τα εντάξουν στη σύμβαση (όπως η αύξηση του διαλείμματος, η μετατροπή των μηνιαίων συμβάσεων σε αορίστου χρόνου σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα κ.α).

            Όλα τα παραπάνω δεν είναι αποτέλεσμα μόνο του τελευταίου διαστήματος. Είναι αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας και σταθερής δράσης των ταξικών σωματείων στη συγκεκριμένη εταιρεία, είναι αποτέλεσμα της αλλαγής των συσχετισμών δυνάμεων στο επιχειρησιακό σωματείο που ως το 2013 πλειοψηφούσαν οι εργοδοτικές δυνάμεις. Πολύ περισσότερο, είναι αποτέλεσμα των αγώνων των ίδιων των εργαζομένων όλα αυτά τα χρόνια, που με απεργίες και άλλες κινητοποιήσεις, με συνεχείς πολύμορφες παρεμβάσεις αλλά και με πίστη στις ταξικές δυνάμεις του σωματείου τους, έδειξαν πολλές φορές τη δύναμη τους στην εργοδοσία, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα τους, διεκδικώντας τα δικαιώματα τους.

            Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που έχουν οι εργαζόμενοι και της Mellon και όλου του κλάδου μας. Σε αυτό τον δρόμο το κλαδικό σωματείο θα πρωτοστατήσει στην ενότητα και οργάνωση της πάλης όλων των εργαζομένων απέναντι στην ενιαία επίθεση τραπεζιτών , εργοδοτών και Κυβέρνησης.

                        

 

                    Η πρόεδρος                                      Η γραμματέας

                    Χαλιού Έφη                                     Μπεκιάρη Ειρήνη