Κι άλλη απόλυση συναδέλφου στην PDS


Την Πέμπτη που μας πέρασε απολύθηκε ακόμα ένας συνάδελφος, χωρίς να έχει λήξει η εξάμηνη σύμβαση. Η PDS αποποιήθηκε τις ευθύνες της και τις έριξε στην Mellon «που δεν μετέθεσε το συνάδελφο σε άλλο έργο», λες και δεν ξέρουν στη διοίκηση της PDS πως αν διώξουν έναν εργαζόμενο αυτός αντιμετωπίζει αυτομάτως την προοπτική της ανεργίας.

Ο συνάδελφος απολύθηκε γιατί αντέδρασε στην εντατικοποίηση που μας θέλει να μαθαίνουμε ένα σωρό διαφορετικά αντικείμενα, να εξυπηρετούμε, να προωθούμε, να κάνουμε πωλήσεις, κλπ. Από ότι φαίνεται, όποιος έχει την παραμικρή αντίρρηση απολύεται με συνοπτικές διαδικασίες. Αυτή είναι η "οικογένεια" της PDS: την μία βδομάδα κόβουμε την πίτα και κάνουμε party όλοι μαζί, την επόμενη απολύεσαι γιατί δεν κάνεις συστάσεις πώλησης.

Η απόλυση του συναδέλφου, όπως και οι απολύσεις που προηγήθηκαν τους προηγούμενους μήνες, στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τους υπόλοιπους. Θέλουν ένα εργασιακό χώρο - νεκροταφείο, όπου οι εργαζόμενοι δε θα μιλάμε και θα δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα όλα τα νέα καθήκοντα που μας φορτώνουν στις πλάτες, και όπου κάθε φωνή διαμαρτυρίας θα αντιμετωπίζεται με απολύσεις.

Στον όμιλο Πειραιώς, όπως και στις υπόλοιπες τράπεζες, οι απολύσεις δίνουν και παίρνουν είτε με τη μορφή πακέτων "εθελούσιας αποχώρησης" είτε με απόσχιση ολόκληρων κλάδων, όπως του καθαρισμού και της φύλαξης. Στόχος τους να απαλλαγούν από το "κόστος" (όπως το βλέπουν) των τραπεζοϋπαλλήλων που έχουν κατακτημένα δικαιώματα και να ρίξουν το βάρος στον νέο τύπο τραπεζοϋπαλλήλου – τον χαμηλόμισθο, ενοικιαζόμενο συμβασιούχο: εμάς. Γι' αυτό μας φορτώνουν με ολοένα και περισσότερες εργασίες, γι' αυτό βιώνουμε αυτή την ατελείωτη εντατικοποίηση και τρομοκρατία με την απειλή της απόλυσης να κρέμεται κάθε εξάμηνο πάνω από τα κεφάλια μας.

  • ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ συνθήκες εργασίας, μισθούς και εργασιακά δικαιώματα σύμφωνα με τις ανάγκες μας, όχι σύμφωνα με τις ανάγκες των τράπεζων.
  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ PDS - ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ.
  • ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με δικαιώματα – κανένας εργαζόμενος κάτω από 751€ βασικό μισθό.
  • ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ στη συγκέντρωση και παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 16:30 με περιεχόμενο ενάντια στις εκατοντάδες απολύσεις στο χώρο των τραπεζών (απόσχιση κλάδου, εθελούσιες κλπ).
  • ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ στη Γενική Συνέλευση του Κλαδικού Σωματείου την Τρίτη 13 Μαρτίου στις 18:00, στην αίθουσα εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5β, πλ. Μητροπόλεως)


ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ PDS