Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΗΝ P.D.SERVICES ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ

Ανακοίνωση του Αγωνιστικού Μετώπου στην Τράπεζα Πειραιώς:
 
Συνάδελφοι,
Η δημιουργία επιχειρησιακού σωματείου  στην P.D.Services, στο τμημα δηλ. της PDS οι εργαζόμενοι του οποίου προσφέρουν την εργασία τους μέσα στην Τράπεζα, σε ΚΥ αλλά και καταστήματα είναι γεγονός!!
Οι εργαζόμενοι πήραν την απόφαση τη Δευτέρα, και την Τρίτη 12/06, κατατέθηκε η σχετική αίτηση και το καταστατικό στο Πρωτοδικείο.
Το σωματείο της PDS ήρθε ως αποτέλεσμα της πρωτοφανούς συσπείρωσης των εργαζομένων, των ανοιχτών μαζικότατων συνελεύσεων στον χώρο του RBU(Μεσογείων) την Παρασκευή και την Δευτέρα και της πολύχρονης εκεί δράσης των μελών του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού, τραπεζοϋπαλλήλων και μη.
Για την εξέλιξη της πώλησης της PDS στην ICAP, το Αγωνιστικό Μέτωπο ενημέρωσε ήδη από την περασμένη Πέμπτη, κάλεσε σε εγρήγορση, συντονισμό και δράση, οι δυνάμεις του ξεσήκωσαν για άλλη μια φορά και κινητοποίησαν τους εργαζόμενους. Οι ίδιοι οι συνάδελφοι της PDS, που εργάζονται ως τραπεζοϋπάλληλοι αλλά μέχρι σήμερα αρνούνται να τους αναγνωρίσουν όχι μόνο η Τράπεζα αλλά και τα 6 σωματεία του χώρου, πήραν την υπόθεση στα χέρια τους:
• προχώρησαν σε μαζικές εγγραφές στο Κλαδικό Σωματείο που συνενώνει όλους τους εργαζόμενους στις τράπεζες
• αποφάσισαν την ίδρυση σωματείου PDS
• αποφάσισαν να μην επιτρέψουν σε κανέναν να παίζει με τα δικαιώματά τους
• αποφάσισαν να διεκδικήσουν το αυτονόητο, ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ, ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!
• Αποφάσισαν δίωρη στάση εργασίας και παράλληλα συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας κατά την διάρκεια  τριμερούς συνάντησης.
Καλούμε τους εργαζόμενους της PDS να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω! Να γυρίσουν την πλάτη σε όσους εμφανίστηκαν ως σωτήρες μόλις έγινε γνωστή η ίδρυση του σωματείου τους. Να διαφυλάξουν και να δυναμώσουν τη συσπείρωσή τους στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΣ και να απαιτήσουν από Τράπεζα, σωματεία και ΟΤΟΕ το αυτονόητο:
Οι εργαζόμενοι της PDS είναι τραπεζοϋπάλληλοι και πρέπει να αμείβονται και να εργάζονται με βάση την Κλαδική Σύμβαση των Τραπεζοϋπαλλήλων. Το σωματείο τους που είναι πια γεγονός, είναι ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ.
Το Κλαδικό Σωματείο ΧΠΣ (που με απόφαση των εργαζόμενων της PD Services έχει ήδη ζητήσει τριμερή στο Υπ. Εργασίας) και το Αγωνιστικό Μέτωπο Πειραιώς θα είναι δίπλα τους για να στηρίξουν τον αγώνα τους, μέχρι τη νίκη.
Τέλος το Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί τους συναδέλφους της PDS να μην υπογράψουν ατομικές συμβάσεις και να έρθουν σε επαφή με το Αγωνιστικό Μέτωπο και το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Ν. Αττικής.
Αν ξυπνήσεις μονομιάς θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς!…