ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 23 Ιούλη η συγκέντρωση των εργαζομένων της «Μέλλον» στα γραφεία της εταιρείας (οδός Πειραιώς 74), αντιδρώντας στις απολύσεις που έχει προχωρήσει η εργοδοσία τις τελευταίες ημέρες. Η συγκέντρωση έγινε στο πλαίσιο της πρωινής προειδοποιητικής στάσης εργασίας που προχώρησαν οι εργαζόμενοι, μετά από σχετική απόφαση που έλαβαν σε Γενική τους Συνέλευση την Παρασκευή 20 Ιούλη.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από τα γραφεία της εταιρείας, με το επιχειρησιακό Σωματείο να ενημερώνει για τις εξελίξεις, καθώς και την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας.

Παραβρέθηκαν η Έφη Χαλιού, πρόεδρος του κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού και ο Κώστας Σφακιανάκης, γραμματέας του επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων της «Fisrt Data» και μέλος του ΔΣ του κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της «Μέλλον».

Τονίστηκε η ανάγκη περαιτέρω συσπείρωσης, μαζικοποίησης του επιχειρησιακού σωματείου, καθώς και της συμμετοχής των εργαζομένων στον αγωνιστικό σχεδιασμό. Εξάλλου, επισημάνθηκε η σημασία της αγωνιστικής ετοιμότητας και επαγρύπνησης για να αποτραπούν τυχόν νέες απολύσεις. Μιλώντας ο Κ. Σφακιανάκης στους εργαζόμενους της «Μέλλον», χαρακτήρισε ως κοροϊδία τη στάση της εργοδοσίας, η οποία είχε δηλώσει ότι δεν θα προβεί σε άλλες απολύσεις τον Ιούλη, ο οποίος σημειωτέων τελειώνει σε μια εβδομάδα...

Παράλληλα, ο Κ. Σφακιανάκης ενημέρωσε αναλυτικά για τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της «First Data», καθώς και αυτοί βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ, ενώ στάθηκε στο ότι οι αγώνες και των δυο εργασιακών χώρων είναι ουσιαστικά κοινοί, αφού η εργοδοσία εξαπολύει ενιαία επίθεση για να μειώσει το κόστος εργασίας, προκειμένου να διασφαλίσει το κέρδος της, είτε με μείωση μισθών και περικοπή δικαιωμάτων, είτε με απολύσεις, όπως στη «Μέλλον».

Τέλος, κάλεσε σε μαζική συμμετοχή και συσπείρωση στο κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού, προκειμένου από καλύτερη θέση να οργανώσουν την πάλη για τα δικαιώματά τους
ΤΟ ΔΙΟΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ