ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ ΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ - ΟΧΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Έχουν περάσει 133 χρόνια από την ματωμένη Πρωτομαγιά του Σικάγου και οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο τιμάμε τους ηρωικούς αγώνες της εργατικής τάξης με ΑΠΕΡΓΙΑ. Τιμάμε όλους αυτούς που δε βολεύτηκαν με τα ψίχουλα, όλους αυτούς που δε λύγισαν μπροστά στις απειλές των εργοδοτών και του κράτους. Τιμάμε όλους αυτούς που δε δίστασαν να δώσουν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο.

Ειδικά σήμερα που και στο δικό μας κλάδο η καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων έχει γίνει καθημερινότητα (βλ ωράριο εργασίας, εντατικοποίηση, πίεση για στοχοθεσίες), που οι μισθοί δεν επαρκούν για την κάλυψη βασικών αναγκών μας, οι ήρωες της εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελούν φάρο που δείχνει τον δρόμο που κάθε εργαζόμενος πρέπει να βαδίσει, τον δρόμο του αγώνα.

Δεν έχουν περάσει πολλές εβδομάδες από την απόφαση της ΟΤΟΕ να ανακαλέσει την απεργία που είχε κηρύξει μπροστά στη διεκδίκηση της υπογραφής της ΣΣΕ και που οδήγησε τελικά στην νέα κλαδική σύμβαση που μοιράζει ψίχουλα για τους τραπεζοϋπάλληλους, ενώ εξασφαλίζει την απόλυτη ηρεμία για να συνεχίσουν οι τραπεζίτες την επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων μας. Είναι άλλωστε γνωστά σε όλους τα σχέδια των τραπεζιτών για αποσχίσεις κλάδων, για μειώσεις προσωπικού και για κατασχέσεις λαϊκών κατοικιών. Απέναντι στα σχέδια τους βάζουμε τις δικές μας ανάγκες και παλεύουμε οργανωμένα μέσα από το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Γυρίζουμε την πλάτη στη συνδικαλιστική πλειοψηφία της ΟΤΟΕ που θέλει τους εργαζόμενους στο περιθώριο, να μένουν ευχαριστημένοι με τα ψίχουλα που τους πετάνε οι τραπεζίτες και απαντάμε με τη μαζική μας συμμέτοχη στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ με το πανό και τις σημαίες του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού.

Μαζί με τους εργαζόμενους και των υπολοίπων κλάδων στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα στη «συνδικαλιστική μαφία» της ΓΣΕΕ που δε δίστασε να υιοθετήσει όλη τη χρυσαυγήτικη επιχειρηματολογία για να επιτεθεί στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και να μπορέσει να υλοποιήσει την αποστολή της, να βάλει τους εργοδότες μέσα στα σωματεία και της λέμε πως οι εργοδότες και τα τσιράκια τους δεν έχουν θέση μέσα στα εργατικά σωματεία!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΤΙΣ 9.30 ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 10.30 ΠΜ

 

Το ΔΣ