ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ






Συναδέλφισσες και συνάδελφοι


Ο τετραήμερος απεργιακός αγώνας μας έχει καταφέρει να ενώσει  τους εργαζόμενους στη Τράπεζα Πειραιώς ανεξάρτητα από σχέση εργασίας  και εκφράζει και τους εργαζόμενους των άλλων τραπεζών όπου και εκεί έχουν επιλεχτεί λύσεις για τα κόκκινα δάνεια που ήταν εις βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων (εθελούσιες κ.α).Η Τράπεζα Πειραιώς με τη μορφή της απόσχισης κλάδου δείχνει τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστεί και άλλα τμήματα του κλάδου μας στη λογική της μείωσης κόστους και της αύξησης της κερδοφορίας της. Άξιους συμπαραστάτες της σε αυτά τα σχέδια έχει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ όπου εδώ και καιρό της έχουν εξασφαλίσει όλο το νομικό οπλοστάσιο για να μπορέσει να «ξεφορτωθεί» εκατοντάδες εργαζόμενους και να μειώσει το λειτουργικό της κόστος αυξάνοντας έτσι τα κέρδη της. Την Παρασκευή στη συνάντηση μας με τον εκπρόσωπο της Τράπεζας ήταν ξεκάθαρη η θέση μας ότι δε θα δεχτούμε καμία απόσχιση καμία απόλυση με κανένα τρόπο (πχ «εθελοντικό» ) και πως θα συνεχίσουμε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις για να διαφυλάξουμε το δικαίωμα μας στη δουλειά , το δικαίωμα μας στη ζωή! Μετά την κινητοποίηση στο κτίριο της διοίκησης της Τράπεζας και με τους εργαζόμενους πρωταγωνιστές των εξελίξεων εκεί που κρίνονται όλα , ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ , κατευθυνθήκαμε στο Υπουργείο Εργασίας και συναντηθήκαμε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κο Νεφελούδη όπου του αναδείξαμε τις τεράστιες ευθύνες που έχει η Κυβέρνηση καθώς έχει αποδεχτεί τα σχέδια αυτά και που τα είχε προαναγγείλει λίγες μέρες πριν ο Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κος Φλαμπουράρης . Καλέσαμε το Υπουργείο να πάρει ξεκάθαρη θέση , να μην κρύβεται πίσω από ευχολόγια και να μην επιτρέψει καμία απόσχιση καμιά απόλυση.

Ο ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΤΡΑΕΙ ΝΙΚΕΣ !

Ο αγώνας μας έχει ήδη μετρήσει τις πρώτες του νίκες , καθώς ανάγκασε τη Διοίκηση της Τράπεζας να συναντήσει το σωματείο μας και άλλα σωματεία μαζί  και να ακούσει τα δίκαια αιτήματα μας .
Έχουμε καταφέρει να αναδείξουμε το ζήτημα της απόσχισης κλάδου σε όλη την Ελλάδα  και να γίνει  γνωστός ο απεργιακός μας αγώνας σε εργαζόμενους άλλων κλάδων .
Έχουν εκφράσει  ήδη την αλληλεγγύη τους εργαζόμενοι άλλων κλάδων, που βρίσκονται και αυτοί σε απεργιακές κινητοποιήσεις όπως οι εργαζόμενοι στη ΔΕΠΑ .
Ο αγώνας μας με τη διάσταση που έχει πάρει έχει καταφέρει να ανακόψει μέχρι στιγμής τα σχέδια της τράπεζας! Ενώ πριν μέρες μέσω των στελεχών της στη Θεσσαλονίκη η Τράπεζα ανακοίνωνε τα σχέδια της , μετά τις 4 μέρες απεργίας δεν έχει τολμήσει να προχωρήσει στην υλοποίηση τους και με αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούμε .

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού χαιρετίζει τους εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα που έκαναν δική τους υπόθεση την οργάνωση και περιφρούρηση των κινητοποιήσεων και αποφάσισε την προκήρυξη νέας 24ωρης απεργίας για όλους τους εργαζόμενους στο RBU και σε Γενική Συνέλευση  στις 11.00 πμ στο κτίριο της Μεσογείων (Ντυνάν) με σκοπό να αποφασίσουμε την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα μας . Καλούμε όλα τα σωματεία της Τράπεζας να στηρίξουν τον αγώνα αυτό και να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στον αγώνα μας.

ΔΕΝ ΑΠΟΛΥΟΜΑΣΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ !
ΔΕΝ ΑΠΕΜΠΟΛΟΥΜΕ  ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ !