Νέα απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς

ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
αυτό που σήμερα  εγγράφως ανακοίνωσε ο CEO της Τρ. Πειραιώς ήταν η απόσχιση του κλάδου του RBU και των υποστηρικτικών υπηρεσιών και την ατόφια μεταφορά σύσσωμου του προσωπικού στην εταιρεία Intrum, με την υπόσχεση ότι θα μπορεί να υπάρχει δουλειά για μια δεκαετία…
Μιλάμε για μια καραμπινάτη, κλασική ΑΠΟΣΧΙΣΗ, εξ ου και ο νέος CEO της νέας εταιρείας, στην προφορική του ενημέρωση προς το προσωπικό αναφέρθηκε σε έναρξη της διαδικασίας διαβούλευσης με τα σωματεία, που είναι και υποχρεωτική στις περιπτώσεις αποσχίσεων. Πλέον βρισκόμαστε στο σημείο που και οι πιο δύσπιστοι ήθελαν να πιστεύουν πως δε θα ερχόταν!!!

Συνάδελφοι,
η τράπεζα Πειραιώς επιλέγει την απόσχιση ως όχημα για την υλοποίηση των κοινών σχεδίων που Ελληνική Ένωση τραπεζών, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν συμφωνήσει μετά τα αποτελέσματα των stress tests, για αναδιάρθρωση των τραπεζών, που μεταφράζονται σε δραστική μείωση των τραπεζοϋπαλλήλων. Στις άλλες τράπεζες παρόμοια σχέδια προχωρούν είτε με αποσχίσεις (σε EUROBANK και ALPHA το προηγούμενο διάστημα), είτε με «εθελούσιες» απολύσεις και πιέσεις της εργοδοσίας για «οικειοθελή» αποχώρηση (ΕΤΕ, EUROBANK, ALPHABANK). Το ζήτημα είναι κλαδικό. Δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους της Πειραιώς, πόσο μάλλον μόνο τους εργαζόμενους του RBU. Γι αυτό και η στάση της πλειοψηφίας της ΟΤΟΕ καθώς επίσης και των πλειοψηφιών επιχειρησιακών σωματείων στο χώρο, που καθησυχάζουν, καλλιεργούν στάση αναμονής των αποφάσεων, είναι πισώπλατη μαχαιριά. Τώρα πρέπει ο αγώνας να γενικευτεί με κλαδική πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στα σχέδια των τραπεζιτών. Τώρα χρειάζεται τα σωματεία όλων των τραπεζών να δυναμώσουν αυτό τον αγώνα.


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
κατά την ενημέρωση των σωματείων, όταν ετέθη το πιο αυτονόητο ερώτημα «τι θα συμβεί αν 1000 συνάδελφοι αρνηθούν» η αποστομωτική απάντηση της Διοίκησης της Πειραιώς ήταν πως δεν εγγυώνται πως θα υπάρχουν 1000 θέσεις εργασίας περισσευούμενες στην Τράπεζα…

ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ RBU ΕΚΤΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ!
ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΤΟΥΜΕ

Τα επιχειρήματα και τα αιτήματα της απεργίας μας όχι μόνο δε μειώθηκαν, όπως θέλουν κάποιοι να πιστέψουμε, αλλά περίσσεψαν!

Το σωματείο μας στην ανοιχτή σημερινή απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησε Γενική συνέλευση εργαζομένων, στην οποία αποφασίσαμε την συνέχιση των κινητοποιήσεων με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες σε όλη την Αττική για όλη την Τράπεζα.

Η αλληλεγγύη και η στήριξη του αγώνα μας που εκφράζεται από εργαζομένους άλλων κλάδων, μας δυναμώνει!


- ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ! ΔΕΝ ΑΠΟΛΥΟΜΑΣΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ !
- ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ !
- ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ- ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΗ