Ανακοίνωση της σωματειακής επιτροπής PDS για στάση εργασίας

25/6/19
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΩΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27/6 ΚΑΙ ΩΡΑ 14.00-17.00 ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 14.30 ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΓΑΜΒΕΤΑ


Συναδέλφισσα - συνάδελφε,

Το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού και η σωματειακή επιτροπή εργαζομένων στη PDS σε καλούμε να πάρεις μέρος στη στάση εργασίας και στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 14.30 στο κτίριο της Γαμβέτα με θέμα την κλιμάκωση του αγώνα μας για τη διεκδίκηση υπογραφής ΣΣΕ. Η αδιαλλαξία της PDS απέναντι στο αίτημά μας για υπογραφή ΣΣΕ που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας και με βάση τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες, δεν αφήνουν περιθώρια για άλλη αναμονή. Η PDS αξιοποιώντας όλο το νομικό οπλοστάσιο που της παρέχει η σημερινή αλλά και οι παλιότερες κυβερνήσεις, διατηρεί σε καθεστώς δουλεμπορίου το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της και αρνείται πεισματικά την οποιαδήποτε συζήτηση για τα δίκαια αιτήματά μας. Με την εντατικοποίηση να έχει ξεπεράσει κάθε όριο και τους συναδέλφους μας να οδηγούνται στην παραίτηση για να γλιτώσουν από τις εργασιακές συνθήκες ζούγκλας, μετά από τις άκαρπες συναντήσεις που είχε το σωματείο μας με τη Διοίκηση της εταιρείας προχωράμε αγωνιστικά σε προειδοποιητική στάση εργασίας.

Ξέρουμε καλά πως ό,τι έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι το κέρδισαν μόνο μέσα από τους αγώνες τους! Τίποτα δεν μας έχει χαριστεί!
Παίρνουμε σαν παράδειγμα τους συναδέλφους μας στη MELLON και στη FIRST DATA που δίνουν ένα πολυήμερο αγώνα για υπογραφή ΣΣΕ που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους και προχωράμε αγωνιστικά διεκδικώντας:
·         ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ δουλειά για όλους. Έξω τα δουλεμπορικά από την PDS. Άμεση πρόσληψη όλων των εργαζομένων απευθείας από την PDS.
·         ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ σε όλους τους συναδέλφους. Κανείς κάτω από 751 βασικό μισθό.
·         ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ο χρόνος του διαλείμματος σε 15 λεπτά για κάθε δύο ώρες εργασίας.
·         ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ που να εξυπηρετεί τις δικές μας ανάγκες και όχι μόνο τις ανάγκες της PDS.
·         ΚΑΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!  Το σαββατοκύριακο είναι για να το περνάμε με τις οικογένειες και τα παιδιά μας.
·         ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. Δεν τσιμπάμε στον κοινωνικό αυτοματισμό, ότι δήθεν οι εργαζόμενοι ζητάνε αλλαγές για να πάνε για καφέ (!)


ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ
ΟΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΣ