ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ


Απεργιακή συγκέντρωση 10:30πμ στα Προπύλαια - Προσυγκέντρωση  9:45πμ πλ. Κάνιγγος

            Καλούμε τους συναδέλφους στις τράπεζες και τις εταιρείες στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, να οργανωθούν στο σωματείο μας και να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία 2 Οκτώβρη. Στην επίθεση που δεχόμαστε από την κυβέρνηση της ΝΔ και  την εργοδοσία απαντάμε με τα δικά μας όπλα, με τα σωματεία μας και την απεργία.

 Απεργούμε για να μην περάσει το  "αναπτυξιακό νομοσχέδιο" – σκούπα, που φέρνει η ΝΔ  μέσω του οποίου επιδιώκεται να μπει ταφόπλακα στις κλαδικές συμβάσεις, τη συλλογική δράση και την απεργία.

Απεργούμε απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδοσία που μας θέλουν με δεμένα τα χέρια, τον καθένα μόνο του, φοβισμένο και έρμαιο των ορέξεων της εργοδοσίας.

Απεργούμε γιατί δεν ανεχόμαστε να πληρώσουμε  την ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων  εμείς  και  οι οικογένειες μας. Πληρώσαμε την κρίση τους και τώρα μας ζητάνε για ακόμα μια φορά να βάλουμε πλάτη για την ανάπτυξη τους.  


Η ανάπτυξη τους τσακίζει τη ζωή μας, οργάνωση και αγώνας η απάντηση μας 

            Στην ανάπτυξη και τα κέρδη των εργοδοτών  είναι εμπόδιο μισθοί και δικαιώματα, τα σωματεία που αγωνίζονται με γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων. Με αυτά θέλουν να τελειώνουν.

Να μην το επιτρέψουμε! Δική μας υπόθεση είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των όπλων που διαθέτουμε.

            Έχουμε πείρα. Οι τραπεζίτες έχοντας εξασφαλισμένο ένα πλούσιο αντεργατικό οπλοστάσιο απ’ όλες τις προηγούμενες και νυν κυβερνήσεις, έχουν ξεσαλώσει. Μιλάνε για ανάπτυξη στα κέρδη τους και νέες επενδύσεις και εμείς  δουλεύουμε με απλήρωτες υπερωρίες, με ολοένα και περισσότερες ελαστικές εργασιακές σχέσεις, με «εθελούσιες»- μαχαίρι στο λαιμό, με αποσχίσεις και ολοένα και λιγότερα εργασιακά και ασφαλιστικά  δικαιώματα.

            Οι εργαζόμενοι στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ πήραν μια γεύση από την “ανάπτυξή” τους, με την απόσχιση του RBU. Στην ΕΤΕ η εργοδοσία είναι έτοιμη να τσακίσει κατοχυρωμένα δικαιώματα που απορρέουν από τον Κανονισμό, στην Eurobank και την ΑΛΦΑ οι «εθελούσιες» και οι φήμες για νέες αποσχίσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Καμιά ανοχή στην ανάπτυξη τους!

            Δυναμώνουμε τους αγώνες μας. Αυτό φοβούνται, γι’ αυτό παίρνουν τα μέτρα τους. Γνωρίζουν πολύ καλά τόσο η κυβέρνηση όσο και η εργοδοσία  ότι  υπάρχει αγανάκτηση, προβληματισμός στους εργαζόμενους για το πώς μπορεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Ξέρουν καλά ότι έχουμε την δύναμη μέσα από τα σωματεία, τις ζωντανές συλλογικές μας διαδικασίες, τους αγώνες και τα αιτήματα μας, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, να διεκδικήσουμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής.

Κάνουμε το βήμα τώρα!
Συμμετέχουμε στην απεργία 2 Οκτώβρη

Να μην περάσει το νομοσχέδιο – σκούπα των δικαιωμάτων μας