Ανακοίνωση για την εβδομάδα εξυπηρέτησης πελατών

08/10/2019

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι, όπως μας ανακοίνωσαν, εβδομάδα που γιορτάζουμε την ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ αλλιώς CUSTOMER WEEK, με το σύνθημα «ΓιορτάΖΟΥΜΕ την Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών»...

Για ακόμη μια χρόνια θα ακούσουμε ευχολόγια και μπράβο, θα λάβουμε χτυπήματα στην πλάτη, hot dog, παγωτά, πίτσες, και κάνα δώρο από τις διάφορες διοικήσεις που προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι κόποι μας, η δουλειά μας, ανταμείβονται…

Είναι οι ίδιες διοικήσεις, η ίδια εργοδοσία στον Κλάδο, που έχει εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις απασχόλησης, που απολύει όποτε δεν υπάρχει ανάθεση από τις Τράπεζες, που προχωράνε σε πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών, που ανακυκλώνουν το προσωπικό στις τράπεζες, που αρνούνται να υπογράψουν επιχειρησιακές συμβάσεις με αυξήσεις αλλά κατά τ’ άλλα μας ζητούν να ΖΗΣΟΥΜΕ και να γιορτάσουμε την εβδομάδα εξυπηρέτησης. 

Εμείς οι εργαζόμενοι δεν ξεγελιόμαστε: Όσα δωράκια και να μας κάνουν, όσο φαί κι αν μας κεράσουν, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Οι εργαζόμενοι με τους εργοδότες, δεν μπορούν να είναι μια οικογένεια, δεν είναι στην ίδια μεριά της βάρκας, τα συμφέροντά τους είναι αντίθετα όσο υπάρχει αυτή η εκμετάλλευση που βιώνουμε. 

Οι χαμηλοί μισθοί, η μειωμένη κάλυψη των αναγκών μας, τα μειωμένα δικαιώματα μας δεν καλύπτονται από party και γιορτές. Είναι εδώ, και όσο πάνε τα πράγματα θα χειροτερεύουν. Μόνο οι μαζικοί, συλλογικοί αγώνες των εργαζομένων μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση και προοπτική. Μόνο ο ενιαίος αγώνας σε επίπεδο κλάδου μπορεί να προσφέρει λύσεις στα προβλήματα μας. 

Απαιτείται τώρα ενίσχυση του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού, κόντρα στην συμβιβασμένη ηγεσία της ΟΤΟΕ και των Σωματείων των τραπεζών!

Όλοι μαζί σαν μια γροθιά συνεχίζουμε τον αγώνα μας

Κλιμακώνουμε την πάλη μας για να μην περάσει το «αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο» της ΝΔ που καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις και βάζει στο γύψο τη δράση των συνδικάτων!