Για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας Θ.Κ.

 

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΗ - ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ

-------------------

Η ALPHA BANK ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ ΑμΕΑ

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

 

Μετά από την δίχρονη, σκληρή και αλύγιστη μάχη του σωματείου μας στο πλευρό του συναδέλφου μας Θ.Κ. ήρθε η ώρα της δικαίωσης!

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την από 7/10/20 κοινοποιημένη Απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, η ALPHA BANK έχει την υποχρέωση της επαναπρόσληψης του εργαζομένου καθώς και την υποχρέωση της αποζημίωσής του με το ποσό των 200 για κάθε μέρα μη πρόσληψής του.

 

Θυμίζουμε ότι τον Ιούλιο του 2018 ο συνάδελφος μας Θ.Κ., που προσελήφθη με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, παραπλανήθηκε και κυριολεκτικά σύρθηκε στην «εθελούσια» έξοδο, δηλαδή στην απόλυσή του!

 

Αυτό το τρομοκρατικό πρόσωπο της εργοδοσίας που μοναδικό στόχο έχει την κερδοφορία κουρελιάζοντας τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων, δεν κατάφερε ωστόσο να τσακίσει το ήθος και την αλληλεγγύη των συναδέλφων που εργάζονται μαζί με τον συνάδελφο. Άμεσα πήραν πρωτοβουλία προκειμένου να αποτραπεί μια τέτοια απάνθρωπη εξέλιξη. Βρέθηκαν όμως αντιμέτωποι με το κυνικό πρόσωπο της διοίκησης της Τράπεζας αλλά και την ωμή απάθεια των εργοδοτικών επιχειρησιακών σωματείων Ενωμένος Σύλλογος και ΕΝ.ΑΣ. που για άλλη μια φορά λειτούργησαν όπως τους υπέδειξε ο εργοδότης τους.

 

Στο θολό τοπίο μιας άνισης μάχης το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού είχε τα κότσια να δώσει τη διέξοδο της οργανωμένης πάλης ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας. Το σωματείο μας από την πρώτη στιγμή βρέθηκε έμπρακτα στο πλευρό του συναδέλφου ΑμΕΑ

 

Με ανακοινώσεις, με παρέμβαση στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού της ALPHA BANΚ, με κοινοποίηση επιστολής στο Υπουργείο Εργασίας, προσφυγή στο ΣΕΠΕ, αλλά και με την ενημέρωση  όλων των εργαζόμενων για τους σχεδιασμούς των τραπεζών, διεκδικήσαμε να παρθεί πίσω η απόλυση.

 

Στο πλευρό του συναδέλφου βρέθηκαν επίσης η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΝ) καθώς και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ. με παράσταση διαμαρτυρίας τον Αύγουστο του 2018 έξω από τα κτήρια της διοίκησης της ALPHA BANK.

 

ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ

 

Συνάδελφοι,

 

Παρόλο που αρχικά το πόρισμα του ΣΕΠΕ δικαίωνε τον συνάδελφό μας, η Τράπεζα παρέμεινε αμετάκλητη στην απάνθρωπη απόφασή της θεωρώντας κι ότι με αυτόν τον τρόπο “θα σπάσει τον τσαμπουκά”, θα μας βάλει φρένο.

 

Ο συνάδελφός μας και η οικογένειά του αντλώντας πείρα και δύναμη από την αλληλεγγύη που υπέδειξαν το σωματείο μας, οι συνάδελφοί του και όλοι οι παραπάνω φορείς κινήθηκε δικαστικά και δικαιώθηκε!

 

Η κατά τα άλλα παντοδύναμη και ανίκητη Τράπεζα αναγκάστηκε να δεσμευτεί για την επαναπρόσληψή του.

 

Ο οργανωμένος αγώνας ενάντια στα σχέδια των τραπεζιτών είναι η μόνη διέξοδος

 

Σήμερα που το σύνολο του κλάδου χτυπιέται βάναυσα με απολύσεις είτε πρόκειται για απόσχιση είτε για «εθελούσια» απόλυση, είναι επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι να κάνουν το βήμα. Να συσπειρωθούν στο κλαδικό σωματείο Χρηματοπιστωτικού. Να βάλουμε φρένο στα αντεργατικά τους σχέδια!

 

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ!