ΚΑΛΕΣΜΑ



Νέα, νέε

Απευθυνόμαστε σε όλους τους νέους εργαζόμενους που δουλεύουν στις τράπεζες και στις εταιρείες του χρηματοπιστωτικού κλάδου, ανεξάρτητα από τη μορφή απασχόλησης, τους εργαζόμενους στις πρακτικές, τους επινοικιαζόμενους συναδέλφους στις τράπεζες και τις εταιρείες.

Βιώνεις καθημερινά την πίεση της δουλειάς, την δυσκολία του να τα βγάλεις πέρα με μισθό χαρτζιλίκι, την αβεβαιότητα για το αν θα είσαι στη δουλειά και τον επόμενο μήνα, την αγωνία για το τι θα ξημερώσει την επόμενη μέρα. Παρά τις διαφορές μας, τα προβλήματα μας έχουν κοινή προέλευση και έτσι οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ καθώς και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις φέρνουν μέτρα, υλοποιούν μνημόνια για να εξασφαλίσουν ένα πράγμα: την ολοένα και αυξανόμενη κερδοφορία του κεφαλαίου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, την συνεχόμενη εξόντωση των εργαζόμενων, την δημιουργία στρατιάς ανέργων. Τώρα με τα μέτρα στο ασφαλιστικό ακόμα περισσότερο απομακρύνεται η ελπίδα της σύνταξης, ελαχιστοποιούνται οι ασφαλιστικές παροχές, αυξάνονται οι εισφορές. Στον κλάδο μας έχουν διακηρυχτεί ήδη από την κυβέρνηση συγχωνεύσεις τραπεζών και μειώσεις προσωπικού, κατ' εντολή των τραπεζιτών.

Χρειάζεται τώρα να σηκώσουμε κεφάλι! Φτάνει πια!
Οι κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος μας δείχνουν τον δρόμο!

Η μεγάλη συμμετοχή στην απεργία στις 4 Φλεβάρη αλλά και οι κινητοποιήσεις που ακολούθησαν μετά σε συμπόρευση με τους αγρότες δείχνουν ότι όταν είμαστε όλοι ενωμένοι μπορούμε να τους δημιουργήσουμε προβλήματα. Συνεχίζουμε με κλιμάκωση της πάλης μας ενάντια στο ασφαλιστικό με 48ωρη απεργία την ημέρα που θα τολμήσουν να το πάνε προς ψήφιση στη Βουλή.

Τώρα οργανώσου στο σωματείο σου!

Το σωματείο εργαζομένων στο χρηματοπιστωτικό ενώνει τους εργαζόμενους όλου του κλάδου, ανεξάρτητα εργασιακής σχέσης, σύμβασης, ωραρίου. Μαζί  με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Σε αντιπαράθεση με τις δυνάμεις που θέλουν τους εργαζόμενους απλούς θεατές ή ακόμα και υποστηρικτές ''της προσπάθειας της κυβέρνησης απέναντι στους θεσμούς''.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ,
ΜΕ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΜΙΣΘΟ ΤΑ 751 €!

Το κλαδικό σωματείο χρηματοπιστωτικού σε καλεί να οργανωθείς στο σωματείο σου και με απόφαση της απολογιστικής συνέλευσής του να δημιουργηθεί επιτροπή νεολαίας του κλάδου.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/3 ΣΤΙΣ 18.30 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 10

 

Η Πρόεδρος                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Χαλιού Έφη                                     Μεσσάδος Νίκος