ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΛΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ενός συνεχιζόμενου εγκλήματος. Την ώρα που η πολιτική της Ε.Ε και η συνθήκη Σένγκεν εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες μέσα στην Ελλάδα η κυβέρνηση  φέρνει στο Αιγαίο τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ για να υλοποιήσουν τις αποφάσεις της Ε.Ε, φέρνει δηλαδή αυτούς που με τους βομβαρδισμούς και τις επεμβάσεις τους σκορπούν το θάνατο και την δυστυχία στους λαούς της Μέσης Ανατολής και γεννούν τη μετανάστευση.

Δε μπορούμε να παραμένουμε θεατές στις εικόνες των δεκάδων πνιγμένων παιδιών στο Αιγαίο αλλά  ούτε  και  στην   εξαθλίωση  των προσφύγων   που  καταφέρνουν  να  σωθούν.  Δε  μπορούμε  να επιτρέψουμε σε ορισμένους να καλλιεργήσουν τον ρατσισμό και τη ξενοφοβία χύνοντας το φασιστικό δηλητήριό τους στο λαό μας, που έμπρακτα και στο παρελθόν έχει εκφράσει την αλληλεγγύη του στους λαούς.

Για το λόγο αυτό καλούμε τους εργαζόμενους να μαζέψουν υλικά πρώτης ανάγκης (ξηρά τροφή, νερό, γάλα, βρεφικά είδη, πάνες) για να δοθούν ως ένδειξη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

 
Η συγκέντρωση των υλικών στο σωματείο μας θα γίνει την

 Παρασκευή 4/3/2016  5-8 μ.μ.

Παράλληλα το Σάββατο παίρνουμε όλοι μέρος στη σύσκεψη των κλαδικών συνδικάτων της Αττικής που θα πραγματοποιηθεί στις 10 πμ στον κινηματογράφο «ΑΛΚΥΟΝΙΣ» με θέμα:

ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΝΑΤΟ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΝ ΞΕΡΙΖΩΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

και στη συγκέντρωση που θα ακολουθήσει στα Προπύλαια, στη 1 μ.μ. και πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 
Η Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

 

Χαλιού Έφη                  Μεσσάδος Νίκος