ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ 2008
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΟΜΟΝΟΙΑ 10.30 π.μ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το Σωματείο που μόλις πριν λίγους μήνες ιδρύθηκε σε καλεί να πάρεις μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση της 21 Οκτώβρη 2008.
Να πιστέψεις στη δύναμή σου, να συγκρουστείς με την εργοδοτική τρομοκρατία, να γραφτείς στο σωματείο σου και μαζί του βαδίζοντας με χιλιάδες άλλους εργαζόμενους να σηκώσεις το ανάστημά σου διεκδικώντας το αυτονόητο :
• Πλήρη-σταθερή εργασία. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. 7ωρο -5νθήμερο -35ωρο.
• Κατώτερο μισθό 1.400 Ευρώ.

Η κατάσταση σήμερα δεν επιτρέπει καμιά αναμονή γιατί δεν αξίζουν στους εργαζόμενους:
- Η αθλιότητα των χαμηλών μισθών.
- Οι απλήρωτες υπερωρίες, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου που κρατάνε «όμηρους» τους εργαζόμενους, το απαράδεκτο καθεστώς ενοικίασης εργαζόμενων από άλλες εταιρείες, η συρρίκνωση του ελεύθερου χρόνου μας.
- Το ατελείωτο κυνήγι των στόχων και των bonus.
- Η υπερεντατικοποίηση στην εργασία.
- Η ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας.
- Η απειλή της απόλυσης, άμεση και έμμεση.
- Η ακρίβεια.
- Οι αντι-ασφαλιστικοί νόμοι.
- Το εμπόριο της Παιδείας και της Υγείας.
Καμιά ανοχή στη νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων για τη διαχείριση της κρίσης.
Η οικονομική κρίση δεν είναι πρόβλημα της μιας ή της άλλης μορφής διαχείρισης. Είναι εκδήλωση της αντίθεσης που καταγράφει ότι τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι τον καρπώνονται οι λίγοι, εκείνοι που έχουν στα χέρια τους την εξουσία και τα μέσα παραγωγής.
Αυτή είναι η πηγή του κακού.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ξεγελαστούν. Το αν θα είμαστε πάλι τα θύματα της κρίσης θα εξαρτηθεί από την αποφασιστικότητα μας, από την αγωνιστική διεκδίκηση αιτημάτων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας, από τη στάση μας απέναντι στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό.
Αυτός ο δρόμος μπορεί να έχει αποτελέσματα , αυτόν το δρόμο ακολουθεί το Σωματείο μας και είχαμε ήδη τις πρώτες σημαντικές επιτυχίες.
1. Στην εταιρεία “FIRST CALL SA” καταφέραμε να πάρει πίσω το απαράδεκτο «σύστημα ωρομέτρησης», που έβαλε πρόσφατα σε λειτουργία, με στόχο να επεκτείνει το απλήρωτο μέρος της εργασίας των 130 υπαλλήλων της. Σύμφωνα με την εταιρεία, «μη παραγωγικός χρόνος», ανάμεσα σε άλλα, θεωρείται η υπέρβαση του μέγιστου χρονικού ορίου που ορίζει η εταιρεία στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις των εργαζομένων με τους πελάτες! Δηλαδή, αν η εργοδοσία θέσει σαν όριο - για παράδειγμα - τα τρία λεπτά, στη διάρκεια των οποίων ο υπάλληλος θα πρέπει τηλεφωνικά να «πείσει» τον πελάτη να πληρώσει τις οφειλές του προς την τράπεζα και η συνομιλία τους διαρκέσει περισσότερο, τότε ο επιπλέον χρόνος θεωρείται «μη παραγωγικός» και θα πρέπει να αναπληρωθεί από τον εργαζόμενο ή να αφαιρεθεί από το μισθό του!

Είναι φανερό από τα παραπάνω ότι η εργοδοσία θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να καθορίζει παρόμοια «κριτήρια» για τον υπολογισμό του «μη παραγωγικού χρόνου» και να ξεπατώνει έτσι τους εργαζόμενους στη δουλειά, αυξάνοντας κατά το δοκούν το απλήρωτο μέρος του χρόνου εργασίας.
Μετά από παρέμβασή μας στην εργοδοσία και την Επιθεώρηση Εργασίας, η εταιρεία πήρε πίσω το απαράδεκτο αυτό «σύστημα ωρομέτρησης».
Ξεκάθαρη είναι η απάντησή μας: η εργοδοσία θα μας βρει μπροστά της σε κάθε απόπειρα να το επαναφέρει. Η προειδοποίηση αφορά και την αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας, στα χέρια της οποίας βρίσκεται τώρα η υπόθεση.
2. Με σύνθημα «Όχι στις απολύσεις - Η εργοδοτική τρομοκρατία δε θα περάσει», μέλη του Σωματείου κάλεσαν τους εργαζόμενους της επιχείρησης «HELLAS FINANCE» να συμμετάσχουν στο συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου της. Η εταιρεία έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδιο μαζικής απόλυσης εργαζομένων.
Κάτω απ' την πίεση του Σωματείου, η διοίκηση της εταιρείας αναγκάστηκε να δεχτεί τους εκπροσώπους του, οι οποίοι και απαίτησαν να σταματήσουν άμεσα οι απολύσεις. Η εταιρεία ασφαλώς δεν δίνει δεκάρα για το μεροκάματο των συναδέλφων και έσπευσε να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να απειλήσει με εξώδικο το Σωματείο. Εμείς απαντάμε: η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει! Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, οι τακτικές τρομοκράτησης μας αφήνουν παγερά αδιάφορους!
Δεν θα τους αφήσουμε να μας πετάνε στο δρόμο σαν στημένες λεμονόκουπες αφού μας έχουν ξεζουμίσει. Αυτοί να βγάζουν δις και εμείς με μισθούς των 600 και 700 Ευρώ και στο τέλος να πληρώνουμε και τα σπασμένα!
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε επιφυλακή για να μην επανέλθουν τα άθλια εργοδοτικά σχέδια από την πίσω πόρτα.


ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ 2008
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΟΜΟΝΟΙΑ 10.30 π.μ.

ΑΣ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ


Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ