Συνάδελφοι στη δικηγορική εταιρεία Χαρακτινιώτης,


Την προηγούμενη βδομάδα η εργοδοσία προχώρησε σε μαζικές απολύσεις συναδέλφων μας με την αιτιολογία πως επέδειξαν επιθετική ή αντιδεοντολογική συμπεριφορά προς τους δανειολήπτες. Καταδικάζουμε τη συγκεκριμένη ενέργεια από την πλευρά της εταιρείας γιατί γνωρίζουμε πως οι συγκεκριμένες συμπεριφορές ήταν κατεύθυνση που δινόταν στους εργαζομένους, η οποία συνοδευόταν από την απειλή της απόλυσης σε περίπτωση που δεν πιαστούν οι στόχοι.

Η εργοδοσία μάταια προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από «κακούς» εργαζόμενους που δήθεν αυτοβούλως εκβίαζαν και απειλούσαν οφειλέτες. Η έκταση που πήρε όμως το φαινόμενο επιβεβαιώνει πως οι συγκεκριμένες ενέργειες ήταν επιλογή της εργοδοσίας, τις προωθούσε και τις επιβράβευε. Πλάι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, τις ατέλειωτες υπερωρίες, την τρομοκρατία της απόλυσης, η εργοδοσία προκρίνει τον τραμπουκισμό των δανειοληπτών, σέρνοντας τους εργαζόμενους σε πρακτικές που τους φέρνουν σε προσωπική αντιπαράθεση με τους δανειολήπτες αλλά θέτουν και σε κίνδυνο τους ίδιους με νομικά ή άλλα μέσα.

Η λογική να καλλιεργείται η έχθρα των υπαλλήλων των εισπρακτικών και των τραπεζών απέναντι στους δανειολήπτες εξυπηρετεί ιδιαίτερα τις τράπεζες και τις αντίστοιχες εταιρείες. Προσπαθούν να μας μετατρέψουν σε φύλακες των θησαυροφυλακίων των τραπεζών, να αποκτήσουμε την αντίληψη ότι εμείς είμαστε κάτι διαφορετικό από τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν από τα συνεχή αντιλαϊκά μέτρα. Την περίοδο αυτή, που ανοίγουν οι πλειστηριασμοί, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας της πρώτης κατοικίας των λαϊκών στρωμάτων, τέτοιες λογικές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες. Για τη σημερινή κατάσταση των εργαζομένων ευθύνεται αποκλειστικά η μεγαλοεργοδοσία και οι κυβερνήσεις της, που για να ξεπεράσουν την κρίση που οι ίδιοι προκάλεσαν, μας πέταξαν μαζικά στην ανεργία, πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις.

Ατομική διέξοδος δεν υπάρχει. Μόνο ο οργανωμένος αγώνας μας μπορεί να τους βάλει φρένο και να ανοίξει το δρόμο για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής. Μόνο έτσι θα πάψει να μοιάζει με όνειρο το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς. Μόνο με οργανωμένο αγώνα θα είμαστε σε θέση να κατακτήσουμε καλύτερες συνθήκες δουλειάς σήμερα στο Χαρακτινιώτη, αύριο σε όλο τον κλάδο και στη συνέχεια ολόκληρη η εργατική τάξη απέναντι στους εκμεταλλευτές μας και το πολιτικό τους προσωπικό.

Συνάδελφε στο Χαρακτινιώτη, οργανώσου στο κλαδικό σου σωματείο! Είναι το σωματείο που συσπειρώνει και οργανώνει, χωρίς κανένα διαχωρισμό, εργαζόμενους από τράπεζες και εταιρείες. Χρόνια τώρα αναδεικνύει και παρεμβαίνει για κάθε πρόβλημα μικρότερο ή μεγαλύτερο που αφορά τους εργαζόμενους του κλάδου, πρωτοστατεί στην οργάνωση της πάλης τους για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους, για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους απέναντι στην επίθεση εργοδοτών-τραπεζιτών-Κυβέρνησης –ΕΕ.

Είναι το δικό σου όπλο απέναντι στην επίθεση της μεγαλοεργοδοσίας. Με τον εργοδότη δεν είμαστε οικογένεια, είμαστε αντίπαλοι! Η δική μας δουλειά αυγαταίνει τα κέρδη του, είτε πιάνουμε τους στόχους τους, είτε όχι. Αυτοί υπάρχουν για να μας εκβιάζουν και για να μας κάνουν να δουλεύουμε πιο σκληρά, πιο εντατικά και πιο ανταγωνιστικά απέναντι στους συναδέλφους μας με τους οποίους δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα! Για αντάλλαγμα παίρνουμε ένα ξεροκόμματο για να μπορούμε να δουλέψουμε και την επόμενη μέρα, ενώ όταν ζορίζεται μας πετάει στο δρόμο, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.


Αγωνίσου οργανωμένα για:


- ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ‘Η ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΑΣΗ. ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ.

  Το κλαδικό σωματείο ήδη έχει ζητήσει συνάντηση με τη Διοίκηση της εταιρείας για το θέμα αυτό.

-ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ. ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΟΣ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

- ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΑΣ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ.

 
 

Το ΔΣ

Τηλ επικοινωνίας:
6977296010 (Ειρήνη)
6947833121 (Νίκος)