ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Στο δρόμο 18 εργαζόμενοι
Να κλείσει τη θυγατρική της, την «Αγροτική Διαφημιστική», και να πετάξει στο δρόμο 18 εργαζόμενους αποφάσισε η διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας στο όνομα της αντιμετώπισης οικονομικών δυσχερειών. Χτες οι εργαζόμενοι μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην υποδιοικητή της Αγροτικής, Αδαμαντία Λάζαρη, απαιτώντας να απορροφηθούν από την τράπεζα. Η υποδιοικήτρια επικαλέστηκε οικονομικά προβλήματα και, ουσιαστικά, απέρριψε το αίτημά τους.

Οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη θυγατρική απασχολούνται σε αυτή από πέντε μέχρι 15 και 20 χρόνια. Η πλειοψηφία τους είναι μητέρες και πολλές από αυτές με ανήλικα παιδιά. Συνθήκες που, μεταξύ άλλων, δυσκολεύουν την εύρεση νέας δουλειάς. Μία από τις εργαζόμενες, η Ελλη Ποταμιάνου που δουλεύει στη θυγατρική 13 χρόνια είπε χαρακτηριστικά: «Μας ανακοίνωσαν ότι η εταιρεία μπαίνει σε λύση και εκκαθάριση και από αύριο μεθαύριο θα αρχίσουν σταδιακές απολύσεις. Είμαστε 18 εργαζόμενοι που ως φαίνεται "βαραίνουν" την Αγροτική Τράπεζα. Από αυτές οι 15 είμαστε μητέρες ανηλίκων. Ποιοι εργοδότες θα προσλάβουν μια γυναίκα 49 ετών που θέλει πέντε χρόνια για να βγει στη σύνταξη;»

Οπως σημείωσε ο αντιπρόεδρος του κλαδικού Σωματείου Γιώργος Ποντικός, η εξέλιξη αυτή «αφορά όλους τους εργαζόμενους στην Αγροτική Τράπεζα. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο συγχωνεύσεων και εξαγορών που ενδεχομένως θα σηματοδοτήσουν και απολύσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Το σωματείο καλεί όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν σε αυτό, να συστρατευθούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ, να αντιπαλέψουμε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική