ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΣΤΙΣ 17/2 ΣΤΙΣ 18:00
ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ (ΠΛ.ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ, 10)
ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΜΑΣ. ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ, ΤΟ ΠΑΜΕ.


Οι εξελίξεις στο κλάδο των τραπεζών, με κλείσιμο καταστημάτων, ελαστικοποίηση ωραρίου, μείωση μισθών, δεν θα αφήσουν ανεπηρέαστες τις εταιρίες που σχετίζονται με το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η κατάσταση με την εντατικοποίηση της εργασίας, η πίεση για την «επίτευξη των στόχων της εταιρίας» έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η πλειοψηφία των συναδέλφων δουλεύει μέχρι και 16 μήνες με 2μηνες και 3μηνες συμβάσεις, έχοντας συνεχώς το φόβο της απόλυσης.

Δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι όταν ο διπλανός μας συνάδελφος απολύεται. Δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι όταν στη διπλανή μας εταιρία απολύουν κόσμο, υπογράφουν μείωση μισθών. Δεν κερδίζουν ποτέ οι εργαζόμενοι επειδή υποκύπτουν στο φόβο της απόλυσης και τους εκβιασμούς των εργοδοτών που μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι

. Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τα αυξανόμενα ποσοστά ανεργίας, η εμπορευματοποίηση Υγείας-Παιδείας, οι αυξήσεις σε εισιτήρια και διόδια, είναι μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για να εξασφαλίσει τη κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, για να φτηνύνει ακόμη περισσότερο το κόστος εργασίας.

Όπου οι εργαζόμενοι έχουν πάρει την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης πάνω τους, υπάρχουν ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες κατακτήσεις. Στη MELLON η σωματειακή επιτροπή μαζί με τη παρέμβαση του σωματείου κατάφερε την ανάκληση της απόλυσης εγκύου συναδέλφου. Στην EFG η σωματειακή επιτροπή κατάφερε μέσα από παρέμβαση να πληρωθούν οι 17 απλήρωτοι εργαζόμενοι. Στην EXECUTIVE, μετά από την παρέμβαση του κλαδικού σωματείου πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι που τους χρωστούσαν 3 μήνες.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Η σύσκεψη- συζήτηση μας αφορά όλους. Τα προβλήματα στις εταιρίες γύρω από το χώρο των τραπεζών είναι οξυμένα, θα ρθουν χειρότερα. Ο κάθε ένας μας μπορεί να μεταφέρει τη δική του πείρα, να συμβάλλει στο πώς καλύτερα από εδώ και πέρα σε κάθε εταιρία θα παρεμβαίνουμε για κάθε πρόβλημα που προκύπτει, θα οργανώνουμε την αντίσταση μας.
Να συμβάλλουμε στην ισχυροποίηση και μαζικοποίηση του σωματείου. Να στήσουμε σε κάθε εταιρία σωματειακή επιτροπή. Πρέπει όλοι μας να συμβάλλουμε ώστε η ΑΠΕΡΓΙΑ στις 23/2 να τους ταρακουνήσει, να δείξουμε τη δύναμή μας σε κυβέρνηση, μεγαλοεργοδότες, ΕΕ, ΔΝΤ. Να δείξουμε ότι δεν ανεχόμαστε και δεν νομιμοποιούμε τα βάρβαρα μέτρα τους. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 23/2 ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 11:00