FIRSTDATA - EUROBANK CARDS - EOS

• 40 απολύσεις στην Firstdata
• 35 απολύσεις στην Eurobank Cards
• Αλλαγή συμβάσεων στην EOS, από αορίστου χρόνου σε τετράωρης απασχόλησης

Και πόσες άλλες απολύσεις γίνονται και δεν καταγγέλλονται!!! Η ανεργία έχει αγγίξει το 18% και ανεβαίνει.

Συνάδελφοι,
Οι εξελίξεις στον κλάδο δικαιώνουν την προσπάθεια του σωματείου, να προειδοποιεί τους εργαζόμενους ότι τα μέτρα θα έχουν συνέχεια, και μας αφορούν όλους. Επιβεβαιώνουν με δραματικό τρόπο ότι, οι εργοδότες, για να διασφαλίσουν την κερδοφορία τους, θα θυσιάσουν τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. Αποδεικνύουν ότι, η αναμονή τρέφει την επίθεση, δίνει χρόνο και χώρο σε κυβέρνηση, ΕΕ, συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και εργοδότες να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους. Σχέδια που δεν αφορούν μόνο στο σήμερα, να ξεπεράσουν την κρίση τους αλλά και στο αύριο, να έχουν στη διάθεσή τους φτηνούς και υποταγμένους εργαζόμενους.

Όποιος πιστεύει ότι, όλα αυτά είναι αναπόφευκτα ή ότι οι επιχειρήσεις δεν τα βγάζουν πέρα, κάνει λάθος. Τα κέρδη του χρηματοπιστωτικού κλάδου, παρά την λεγόμενη κρίση τους, συνεχίζουν να αυξάνουν. Τα δισεκατομμύρια σφυρίζουν πάνω από τα κεφάλια μας και μοιράζονται μεταξύ τους. Κατατίθενται σε ελβετικές τράπεζες, ενώ οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Χάνουν ασφαλιστικά δικαιώματα, πρόσβαση στην υγεία, την αγοραστική τους δύναμη, την δυνατότητά τους να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για να ζήσουν. Καταρρακώνεται η αξιοπρέπειά τους.

Η εργασία είναι δικαίωμα και όχι παροχή. Ο φόβος δεν μπορεί να είναι οδηγός μας. Είναι αναγκαίο, απέναντι στην επιθετικότητα των εργοδοτών, οι εργαζόμενοι να σηκώσουν κεφάλι. Να αντισταθούν οργανωμένα και μαζικά.

Οδηγός μας μπορεί να είναι μόνο το σύνθημα ‘’Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη’’.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υπογράφουν καμία απόλυση, καμία αλλαγή σύμβασης. Να μην υποκύπτουν στον εργοδοτικό εκβιασμό. Η υπακοή και η πειθήνια συμπεριφορά δεν πρόκειται να ανατρέψουν αυτό το σκηνικό. Επιβάλλεται ο εργοδότης να πάρει το μήνυμα ότι δεν μπορεί να μας βάλει στο χέρι. Τρέμει μπροστά σε μία τέτοια εξέλιξη γι αυτό εκβιάζει, τρομοκρατεί, εμποδίζει ή ελέγχει τη συνδικαλιστική συμμετοχή και δράση.

Γραφόμαστε όλοι μέλη στο κλαδικό σωματείο. Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια εκβιασμού, εκφοβισμού, τρομοκράτησης. Οργανωμένα και συντονισμένα μπορούμε να αναχαιτίσουμε αυτή την επίθεση. Οφείλουμε να συγκρουστούμε και διεκδικούμε:
• Καμία απόλυση
• Καμία αλλαγή σύμβασης με χειρότερους όρους
• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Καλούμε τους εργαζόμενους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, να ξεπεράσουν την απογοήτευση, το φόβο, τις αυταπάτες για ατομικές λύσεις, τη λογική του μικρότερου κακού.



Να κάνουμε την οργή μας πράξη, με αγωνιστική συστράτευση με το Σωματείο.