48ωρη απεργια 28 και 29 Ιουνη

Στους εκβιασμούς και στα τεχνάσματα απαντάμε με νέους ταξικούς αγώνες. Όλοι και όλες στην 48ωρη απεργία, τις ημέρες συζήτησης, στη Βουλή, του νέου αντιλαϊκού μνημονίου

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
Για να είναι μαζική και καθολική η καταδίκη των νέων βάρβαρων μέτρων. Για να είναι ισχυρό το μήνυμά μας, προς κάθε κατεύθυνση, κυβέρνηση-τρόικα-εργοδότες-τραπεζίτες:
 πως είμαστε αποφασισμένοι να μην συμβιβαστούμε με το εφιαλτικό μέλλον που φτιάχνουν για εμάς και τα παιδιά μας.
 πως δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος παρά μόνο αυτό που μας χρωστάνε
 πως θα έχουν απέναντί τους, όχι ένα κίνημα του χεριού τους, άβουλο, αφηρημένο, κίνημα ‘’πλατείας’’, αλλά το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, οργανωμένο σε κάθε τόπο δουλειάς, στις γειτονιές, ικανό να καθορίζει τις εξελίξεις προς όφελος των συμφερόντων των εργαζομένων.

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ- ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ
Συνάδελφοι τραπεζοϋπάλληλοι.
Για άλλη μια φορά προειδοποιούμε τους εργαζόμενους ότι, τα μέτρα αφορούν όλους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και στο σύνολο της ζωής μας. Οι ΔΕΚΟ που φτιάχτηκαν από τα λεφτά των εργαζομένων παραδίδονται στους ιδιώτες, οι απολύσεις έρχονται και στο δημόσιο τομέα, η ανεργία φουντώνει, η υγεία και η παιδεία γίνονται ακριβό εμπόρευμα. Νέα επίθεση σε επικουρικά και συντάξεις.
Πόσο μπορούν οι εργαζόμενοι στις τράπεζες να πιστεύουν ότι θα μείνουν έξω από το χορό;
Πόσο μπορούν να μετρούν τις ατομικές απώλειες και να συμβιβάζονται με τη λογική του μικρότερου κακού;
Οι τραπεζίτες θα προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις και εξαγορές, αρνούνται την υπογραφή ΣΣΕ, ήδη απολύουν εργαζόμενους που απασχολούσαν με ενοικίαση ή συμβάσεις γιατί αυτά απαιτεί το συμφέρον τους. Η ΑΤΕ και το ΤΤ είναι στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων. Τα επιχειρηματικά σχέδια των τραπεζιτών θα συνοδευτούν με απολύσεις, μειώσεις μισθών και αξιοποίηση όλων των γενικών αντεργατικών μέτρων, που ψηφίζει η κυβέρνηση.

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
Η ζωή έχει επιβεβαιώσει τραγικά ότι τα μέτρα παίρνονται:
• για να διασφαλιστούν τα κέρδη του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου, και όχι για να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα και το χρέος
• για να διαμορφωθούν οι όροι κερδοφορίας την επόμενη της κρίσης, με φτηνούς και υποταγμένους εργαζόμενους
• για να δοθεί η δυνατότητα στους επιχειρηματίες, να βγάλουν τα λεφτά από τα σεντούκια και να τα επενδύσουν σε νέους τομείς και με μικρό κόστος







ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Η κρίση δεν είναι αποτέλεσμα κλεφτών και κακών διαχειριστών, δεν είναι κρίση χρέους. Αυτά είναι συμπτώματα και όχι η ασθένεια. Είναι κρίση υπέρ-συσσώρευσης κεφαλαίων, κρίση του καπιταλισμού. Δεν αφορά μόνο την Ελλάδα για αυτό και τα ίδια μέτρα παίρνονται σε όλες τις χώρες πριν, κατά και μετά την κρίση.
Η διέξοδος προς όφελος μια χούφτας τραπεζιτών, βιομηχάνων, εφοπλιστών και μεγαλέμπορων, είναι αυτή που προωθούν τα κόμματά τους, προπαγανδίζουν τα ΜΜΕ και υπηρετούν οι ‘’πρόθυμοι’’, τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, φτήνεμα της εργατικής δύναμη στο κατώτερο δυνατό σημείο, άγρια εκμετάλλευση και μαζική ανεργία.
Η δική μας διέξοδος δεν είναι αυτή. Είναι ο δρόμος που οδηγεί τους εργαζόμενους να γίνουν αφέντες του πλούτου που παράγουν. Με αυτήν την προοπτική αντιπαλεύουμε το νέο πακέτο μέτρων. Ξεπερνάμε τις μανούβρες και τα τερτίπια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας. Δεν παζαρεύουμε απλά την απόσυρση του μνημονίου αλλά των πολιτικών που γεννούν τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα. Δε θα γίνουμε συμμέτοχοι στο πέρασμα αυτής της πολιτικής πέφτοντας στην παγίδα των δημοψηφισμάτων με την καρικατούρα της «άμεσης δημοκρατίας».

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΗΜΑ
Να ξεκόψουν οι εργαζόμενοι από τη στρούγκα των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, στον κλάδο στην ΟΤΟΕ και στα επιχειρησιακά σωματεία.
Κατηγορούνται γιατί:
• δεν διεκδικούν υπογραφή ΣΣΕ, σε συνθήκες κατάργησής της
• διασπούν τους εργαζόμενους στον κλάδο, αφήνοντας κάθε πρόβλημα που σκάει (μείωση μισθών ΑΤΕ, Πώληση ΤΤ και ΑΤΕ, συγχώνευση ΤΒΑΝΚ) να αντιμετωπίζεται κατά τράπεζα.
• Αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους, με το αίτημα για Δημόσιο Πυλώνα Τραπεζών, αθωώνοντας την κυβέρνηση, εκλιπαρώντας τους τραπεζίτες να συναισθανθούν τον κοινωνικό ρόλο που πρέπει να παίξουν
• Στήριξαν και στηρίζουν την πλήρη ανατροπή ασφαλιστικών συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων στον τομέα της Υγείας.
• Επέτρεψαν την εργασία με συμβάσεις και ενοικίαση, την εντατικοποίηση, τη σύνδεση μισθού- παραγωγικότητας, την παραβίαση του χρόνου εργασίας.
• Καλλιέργησαν τη μοιρολατρία, την ενσωμάτωση, τη λογική της ατομικής λύσης. Την ώρα που στα εργοστάσια, με την απόλυση στον κρόταφο, υπάρχει συμμετοχή στην απεργία 100%, στις τράπεζες ξεκινάει από 5% και φτάνει μέχρι 40%.
Κατηγορούνται, γιατί διευκόλυναν και διευκολύνουν τις επιδιώξεις των τραπεζιτών, και δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τις όψιμες αντικυβερνητικές κορώνες και τους αγώνες τουφεκιά, που υποχρεώνονται να προκηρύξουν.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Μαζική συμμετοχή των εργαζομένων με γενικές συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, στη ζωή των σωματείων με λόγο και δράση.
• Να πετάξουμε έξω από αυτά τους εργοδοτικούς, τους βολεμένους και τους συμβιβασμένους να ενισχύσουμε τις ταξικές δυνάμεις.
• Να οικοδομήσουμε την ενότητα στον κλάδο και με τα άλλα λαϊκά στρώματα.
• Να γίνουμε μέλη του κλαδικού σωματείου που μπορεί να γίνει εργαλείο για να ανοίξει αυτός ο δρόμος στον κλάδο
• Να ισχυροποιήσουμε το ΠΑΜΕ ,που αποτελεί σήμερα τη σταθερή και αταλάντευτη δύναμη που μπορεί να δώσει νέα δύναμη και προοπτική στους αγώνες της εργατικής τάξης.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Αρκεί να πιστέψουμε στη δύναμή μας και να αποφασίσουμε να τη χρησιμοποιήσουμε.
ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ. Αγώνας που να στοχεύει τους τραπεζίτες, τα μονοπώλια, την ΕΕ και τα κόμματά της. Αγώνας μέχρι την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Αγώνας για μια ανάπτυξη, που να ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Μόνο με τέτοια κινήματα, με τέτοιο προσανατολισμό, μπορείς να αποκρούσεις, να καθυστερήσεις την επίθεση και να ανοίξεις και την προοπτική, ώστε να είσαι ο τελικός νικητής σε αυτόν τον πόλεμο.