ICAP -MELLON- ETE

Την προηγούμενη βδομάδα, τις μέρες της 48ωρης απεργίας, οι εταιρίες ICAP και MELLON σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσαν στους εργαζόμενους «υποχρεωτικές μειώσεις στο ωράριο με ταυτόχρονες μειώσεις στους μισθούς» και την ίδια στιγμή προχώρησαν και σε ορισμένες απολύσεις.
Από την στιγμή που ενημερώθηκε το σωματείο μας, κάλεσε τους συναδέλφους να επικοινωνήσουν με αυτό, να μη δεχτούν καμία μείωση στους μισθούς και οργανωμένα να αντιμετωπίσουμε τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία. Ταυτόχρονα μαζί με το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ζήτησαν συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρίας ICAP η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Ιουλίου.

Στη συνάντηση αρχικά επιχειρήθηκε να ερμηνευθεί αυτή η κίνηση της ICAP σαν κάτι το αναγκαίο, το αναπόφευκτο λόγω της μείωσης του κόστους του έργου από την Εθνική. Αυτό που τελικά προέκυψε είναι πως και οι δύο, ICAP και Εθνική τράπεζα αυτό που θέλουν να εξασφαλίσουν είναι η όσο το δυνατόν μικρότερη μείωση των κερδών τους, που αποδεδειγμένα έχουν, και να μετακυλήσουν το βάρος στους εργαζόμενους.
Το σωματείο μας καταδίκασε τη μείωση των μισθών και απαίτησε να μην υπάρξει καμία απόλυση συναδέλφου που αρνείται να υπογράψει την τροποποίηση της σύμβασης. Η διοίκηση της ICAP δεσμέυτηκε να επανεξετάσει το ζήτημα και να απαντήσει τη Δευτέρα.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην υποκύψουν σε κανένα εκβιασμό. Είναι κατανοητός και ο φόβος και η ανασφάλεια που γίνονται όλο και μεγαλύτερα αυτή την χρονική στιγμή. Κατανοούμε όμως πως σήμερα ζητάνε να δουλεύουμε με λιγότερα χρήματα, στην πραγματικότητα όμως είναι προαναγγελία ακόμα περισσότερων απολύσεων. Είναι προαναγγελία του ότι θα μας ζητήσουν ακόμα μεγαλύτερες θυσίες. Δε συναινούμε στα σχέδια της εργοδοσίας. Εμείς παράγουμε τον πλούτο, εμείς έχουμε τη δύναμη.
Να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών Επιχειρήσεων, να γίνουμε μέλη του για να οργανώσουμε πιο αποτελεσματικά τον αγώνα μας. Μέσα από τις γραμμές του κλαδικού σωματείου θα σπάσουμε στην πράξη το φόβο και τη μοιρολατρεία. Ο καθένας μόνος του πιο εύκολα υποκύπτει στους εκβιασμούς. Οργανωμένα έχουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε.

Καλούμε σε σύσκεψη στα γραφεία του Σωματείου όλους τους συναδέλφους που εργάζονται στην Εθνική νοικιασμένοι από οποιαδήποτε εταιρία, είτε έχουν υπογράψει τη νέα σύμβαση είτε όχι, για να κουβεντιάσουμε τις εξελίξεις,

την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ, στις 4:30 μ.μ.
Πλατεία Μητροπόλεως 10, Αθηνα