Tρομοκρατική απόλυση στην «Probank»

Την εκδικητική και τρομοκρατική απόλυση του εργαζόμενου Νίκου Θεοδωράκη από την εργοδοσία της «Probank» καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής και απαιτεί την άμεση ανάκλησή της.

Η απόλυση, σημειώνει το Σωματείο, έγινε με τη δικαιολογία της λήξης της σύμβασης εργασίας, όμως στην πραγματικότητα είναι «η συνέχεια της ανοιχτής επίθεσης που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία της "Probank" στο κλαδικό Σωματείο και το ΠΑΜΕ». Μια επίθεση που έχει εκφραστεί με τις προσπάθειες της εργοδοσίας να εμποδίσει την επαφή του Σωματείου με τους εργαζόμενους και «με απειλές στο συγκεκριμένο συνάδελφο να σταματήσει τη συνδικαλιστική του δράση μέσα στο χώρο της τράπεζας».

«Από την πρώτη φορά - τονίζει το Σωματείο - που μοίρασε ανακοινώσεις του έγιναν "συστάσεις"» και μετά «του ανακοίνωσαν ότι "το μοίρασμα ανακοινώσεων απαγορεύεται εντός της τράπεζας". Οι απειλές προς το συνάδελφο κορυφώθηκαν κατά τη διάρκεια της περιφρούρησης της 48ωρης απεργίας του Ιούνη στη "Probank", στην προετοιμασία αλλά και υλοποίηση της οποίας πρωτοστάτησε ο συνάδελφος. Εκεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας απείλησε ξεκάθαρα ότι θα τον διώξει. Ο φόβος της εργοδοσίας απέναντι στην απήχηση που βρίσκει η φωνή και η δράση του σωματείου την οδήγησε στη μη ανανέωση της σύμβασης του συναδέλφου».

Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στις τρομοκρατικές πρακτικές της εργοδοσίας, να απομονώσουν τις λογικές του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Να δημιουργήσουν πυρήνες αντίστασης σε κάθε χώρο δουλειάς, να συσπειρωθούν στο Σωματείο και στο ΠΑΜΕ.