ΑΠΕΡΓΙΑ 19 ΚΑΙ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19 & 20 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος

Να ματαιώσουμε τώρα το νέο έγκλημα
Να ανατρέψουμε την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου λαιμητόμο
Να ματαιώσουμε τα ακόμη χειρότερα που μας ετοιμάζουν για το 2012, το 2013, το 2014

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Είναι ώρα ευθύνης!
Απαντάμε οργανωμένα, συλλογικά, στην επίθεση τραπεζιτών, μεγαλοεπιχειρηματιών, των πολιτικών τους εκπροσώπων( κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ), ΕΕ, Τρόικας.

Με τα μέτρα που παίρνουν ρίχνουν εμάς και τις οικογένειές μας στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία. Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς άνεργο, κακοπληρωμένο εργαζόμενο. Αυτό είναι το δικό τους σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Έχεις πείρα!
Τραπεζίτες, συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στα επιχειρησιακά σωματεία μας έλεγαν ότι οι τραπεζοϋπάλληλοι θα «εξαιρεθούν» από την εργασιακή ζούγκλα που ετοιμάζουν.

Σήμερα: Η διοίκηση της Marfin, της Πειραιώς ανακοίνωσαν τις προθέσεις τους να προχωρήσουν σε μειώσεις μισθών, απολύσεις, εθελουσίες εξόδους, μετατροπή της σύμβασης σε part time. Στην Εμπορική και στη Γενική επιδιώκουν να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις. Στην ΑΤΕ, στο ΤΤ θέλουν να επιβάλουν δραστικές περικοπές στους μισθούς και την εργασιακή εφεδρεία. Επιχειρούν κλαδική σύμβαση με μείωση των αποδοχών, όπως έγινε στον ΟΤΕ. Θέλουν να σβηστεί από το λεξιλόγιό μας η συλλογική και κλαδική σύμβαση εργασίας, το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Σήμερα: Οι εργαζόμενοι στις τράπεζες με πρόσχημα την Blackrock εξαναγκάζονται σε υπερωρίες, σε δουλειά ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Ο φόβος της απόλυσης, της μετάθεσης πέφτει σαν πέλεκυς στους εργαζόμενους σε EUROBANK, ALPHA, ATE και αλλού.

Σήμερα Αξιοποιούν την απειρία, την ανησυχία για το μέλλον μας, μας φοβίζουν με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας. Στις θυγατρικές των τραπεζών, στις εισπρακτικές προχωρούν σε μαζικές απολύσεις( First Data, Eurocards, Mellon κα). Εξαναγκάζουν τους συναδέλφους ενοικιαζόμενους στις τράπεζες και τις θυγατρικές να αποδεχτούν μειώσεις ωραρίου, μειώσεις μισθών, αλλαγές συμβάσεων. Επιδιώκουν να φτιάξουν στρατιές νέων εργαζομένων που θα αμείβονται με 500Ε, χωρίς κανένα εργασιακό, ασφαλιστικό, κοινωνικό δικαίωμα.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Τα συμφέροντα των εργαζομένων έρχονται σε σύγκρουση με τα συνθήματα της « εθνικής οικονομίας», της «ανάπτυξης» και των «επενδύσεων». Για εμάς, επιφυλάσσουν ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση.

Προβληματίσου:
Τη στιγμή που φορολογούν εμάς και τις οικογένειές μας με υπέρογκα ποσά, δίνουν φοροαπαλλαγές σε τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες. Από τα 51δις ευρώ που εισέπραξαν από φόρους, κάτω από 3 δις ευρώ ήταν από τη φορολογία του κεφαλαίου.

Μη φοβηθείς, μην τρομάζεις! Ο ένας εκβιασμός θα φέρει τον άλλο!
Να αντιστρέψουμε τους εκβιασμούς τους.

Δεν είσαι μόνος σου!
Ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσουμε το φόβο, τα εκβιαστικά διλήμματα είναι η συλλογική δράση, η οργάνωση και ο αγώνας, η αλληλεγγύη στους εργαζόμενους που πλήττονται περισσότερο.

Στην απεργία να συναντήσουν ακόμα περισσότερες απεργιακές φρουρές έξω από επιχειρήσεις, τράπεζες, χιλιάδες εργαζόμενους με τις οικογένειές τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις, που θα βροντοφωνάζουν «την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή, οργανωμένη άρνηση πληρωμής στα φοροχαράτσια.

Πάρε θέση! Οργανώσου στο κλαδικό σωματείο εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα Ν. Αττικής. Με τη δική σου συμβολή μπορεί το σωματείο μας να γίνει όργανο της πάλης μας. Δυνάμωσε το ΠΑΜΕ.

Οι θυσίες που καλείται ο καθένας να κάνει μπαίνοντας στη μάχη είναι μικρότερες από τις θυσίες για να ενισχυθούν οι τραπεζίτες, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι βιομήχανοι.

Απέναντι σε κάθε απόλυση, προσπάθεια να μειώσουν μισθούς, να αλλάξουν συμβάσεις, απέναντι στην τρομοκρατία της εργοδοσία και της κυβέρνησης, απέναντι σε κάθε προσπάθεια διακοπής ρεύματος, κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων να βρουν χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ


Την Δευτέρα 17/10, στις 6 το απόγευμα, σύσκεψη του κλαδικού σωματείου, για την προετοιμασία της απεργίας και την κλιμάκωση της πάλης.