ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους και εργαζόμενες του κλάδου, που με επιτυχία έδωσαν τη μάχη της 48ωρης απεργίας στις 19 και 20 Οκτώβρη. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους συναδέλφους, που για πρώτη φορά έκαναν το βήμα να απεργήσουν και να κατέβουν στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ. Δώσαμε μια μάχη δυναμική, σκληρή, στους τόπους δουλειάς, στις πλατείες και στους δρόμους, απάντηση στην εργοδοσία, την κυβέρνηση, τα κόμματα που στηρίζουν αυτή την πολιτική. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, είναι η ώρα του ταξικού λαϊκού κινήματος, που με αποφασιστικότητα, με πίστη στο δίκιο του, μπορεί και πρέπει να σφραγίσει τις εξελίξεις.

Καταγγέλλουμε τη δολοφονική επίθεση στο ΠΑΜΕ, που απέδειξε ότι δίπλα στους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς υπάρχει και ένας άλλος μηχανισμός, στον οποίο συνυπάρχουν φασιστοειδή, αναρχικοί, χρυσαυγίτες, άνθρωποι του Καρατζαφέρη, οι γνωστοί κουκουλοφόροι. Όλοι αυτοί επιχείρησαν να χτυπήσουν τη συγκέντρωση μας και κυρίως να τρομοκρατήσουν το λαϊκό κίνημα. Χάρις στην οργάνωση, την ψυχραιμία, την αποφασιστικότητα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, οι μηχανισμοί αυτοί αναχαιτίστηκαν και αντιμετωπίστηκαν. Οι παραπάνω δυνάμεις εμφανίστηκαν πίσω και μέσα από το λεγόμενο κίνημα του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, αυτών που αυτοαποκαλούνταν όλο το προηγούμενο διάστημα ανεξάρτητοι και ακηδεμόνευτοι. Ο καλύτερος φόρος τιμής για το νεκρό συνάδελφό μας, τον Δημήτρη Κοτζαρίδη, είναι να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ορμή και πείσμα τον αγώνα μας.

Οι εξελίξεις είναι πλέον ταχύτατες. Ήδη έχει προστεθεί ένας ακόμα πιο βάρβαρος για τη ζωή των εργαζόμενων νόμος. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ‘χει αυταπάτες. Ειδικά στον κλάδο, το «κούρεμα» που ετοιμάζονται να κάνουν, θα οδηγήσει σε πολύ γρήγορους μετασχηματισμούς, είτε μέσα από συγχωνεύσεις-εξαγορές των τραπεζικών ομίλων, είτε μέσα από την «κρατικοποίησή τους». Αυτό για μας σημαίνει απολύσεις κατά χιλιάδες, μείωση μισθών, διάλυση των εργασιακών μας σχέσεων. Είναι ανάγκη να προχωρήσουμε γρήγορα στην ανασύνταξη του κινήματος, να οργανώσουμε και να κλιμακώσουμε την πάλη μας. Καμία εμπιστοσύνη δεν μπορούμε να έχουμε στην συνδικαλιστική ηγεσία του κλάδου, που ακόμα και σήμερα συμβάλλει στο να περνάει η κυβερνητική πολιτική.

Γι’ αυτό σε καλούμε σε σύσκεψη την Τετάρτη 26 Οκτώβρη, στις 17.30, στην αίθουσα του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, Αγ.Φιλοθέης 5 (πίσω από τη Μητρόπολη) να συζητήσουμε τα γεγονότα των απεργιακών κινητοποιήσεων, τις εξελίξεις στον κλάδο και πώς θα απαντήσουμε.

Και μην ξεχνάς: Οργανώσου στο κλαδικό σωματείο.