ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΟΥΛΗ


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ - ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ

• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΤΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

• ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ – ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Συνάδελφοι,

Οι εξελίξεις στον κλάδο είναι άμεσες και επικίνδυνες για τα συμφέροντά μας. Τα σχέδια τραπεζιτών, συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και τρόικας για ιδιωτικοποιήσεις, συγχωνεύσεις, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ένα μόνο μπορεί να σημαίνει για τους εργαζόμενους:
Απολύσεις και ακόμη χειρότερες εργασιακές σχέσεις.
Η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δίνοντας εξετάσεις στην ΕΕ και υπηρετώντας τις ανάγκες του κεφαλαίου. Η ανακεφαλαιοποίηση δεν υπηρετεί καμία ανάγκη των εργαζομένων του Κλάδου μας, ούτε του ελληνικού λαού.
Η ΟΤΟΕ εξακολουθεί να αποπροσανατολίζει καλλιεργώντας αυταπάτες ότι η ικανοποίηση των πραγματικών μας αναγκών εξαρτάται από την ανακεφαλαιοποίηση και τη σωτηρία των τραπεζών.
Καμία αναμονή και αυταπάτη δεν πρέπει να υπάρχει ότι οι εξελίξεις θα είναι θέμα καλής ή κακής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης και της τρόικας. Είναι μέτρα που προέρχονται από την ΕΕ, συνυπογράφονται από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και υλοποιούνται και στη χώρα μας.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ. Είναι ανάγκη ΤΩΡΑ να ξεσηκωθεί κίνημα αντίστασης και οργανωμένου αγώνα για να μην περάσουν αυτά τα σχέδια. Η συμμετοχή μας στον αγώνα μπορεί να αποτελέσει το μόνο εμπόδιο για να καθυστερήσει και να ανατρέψει την πολιτική που χειροτερεύει τη ζωή μας. Ο αγώνας μας πρέπει να στοχεύει στην κατάργηση των όρων του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων, στην μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ.
Σε αυτόν τον αγώνα αξιοποιούμε όλες τις μορφές δράσης:
• Κλιμακώνουμε και συντονίζουμε την πάλη μας με όλους τους εργαζόμενους, με όλους τους κλάδους. Στο πλάι μας χρειαζόμαστε τους μικρομεσαίους αγρότες και τις συνεταιριστικές οργανώσεις που κινδυνεύουν άμεσα να χάσουν τις υποθηκευμένες περιουσίες τους.
• Παλεύουμε για ΑΤΕ που θα στηρίζει την αγροτική παραγωγή.