Περιοδεία στην «Αλφα Μπανκ»


Περιοδεία στις εγκαταστάσεις της «Αλφα Μπανκ» στον Αγιο Στέφανο έκανε χτες αντιπροσωπεία του κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Νομού Αττικής με αφορμή τη μετακίνηση της εργαζόμενης Μ. Βουτσίδου από εκείνη την περιοχή σε κατάστημα στο Κερατσίνι. Μετακίνηση που ανακοινώθηκε μία μέρα μετά την πρόσφατη 48ωρη απεργία και έχει ως προφανή στόχο -όπως καταγγέλλουν οι ταξικές δυνάμεις- να περιορίσει τη συνδικαλιστική της δράση, αφού στον Αγιο Στέφανο απασχολούνται περίπου 200 εργαζόμενοι και στο Κερατσίνι 15.

Σε ανακοίνωση που μοίρασε στην περιοδεία το Σωματείο επισημαίνει ότι «οι εκδικητικές μεταθέσεις συναδέλφων στην Αλφα Μπανκ, οι οποίοι έχουν συνδικαλιστική δράση στους χώρους δουλειάς, δεν είναι τυχαίες. Συστηματικά διώκονται εργαζόμενοι που αντιδρούν στις διευθυντικές αυθαιρεσίες και συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις με το ΠΑΜΕ και το Κλαδικό Σωματείο». Στόχος είναι να φοβίσουν τους εργαζόμενους συνολικά για να μην αντιστέκονται στα αντεργατικά μέτρα, όπως αυτά που ψηφίστηκαν και αφορούν κυρίως στους τραπεζίτες και τη διάσωση των κερδών τους. Ακόμα, η αντιπροσωπεία σημείωσε ότι οι συγχωνεύσεις - εξαγορές στις τράπεζες οδηγούν σε μειώσεις μισθών και προσωπικού.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση υπογράμμισαν την ανάγκη οι εργαζόμενοι να δώσουν αγωνιστική απάντηση, να οργανωθούν στους χώρους δουλειάς και να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, να ενισχύσουν το Σωματείο και τις γραμμές του ΠΑΜΕ.