ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 

Το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού χαιρετίζει τους εκατοντάδες εργαζόμενους στις τράπεζες, τις εισπρακτικές και τις θυγατρικές των τραπεζών που ξεπέρασαν το φόβο και την τρομοκρατία που καλλιεργείται στους χώρους εργασίας και απέργησαν στις 12/11. Χαιρετίζουμε όλους αυτούς, που σε κόντρα των καιρών, έδωσαν το παρόν τους στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Η επιτυχία της απεργίας αποτελεί παρακαταθήκη για τις νέες μάχες που θα δοθούν το επόμενο διάστημα.

Η δίκαιη αγανάκτηση που υπάρχει στους εργαζόμενους απέναντι στη πολιτική της συγκυβέρνησης και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να οδηγήσει σε νέους αγώνες ακόμη πιο μαζικούς το επόμενο διάστημα!

Οι δυνάμεις του Κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στις κεντρικές υπηρεσίες της Attica Bank δίνοντας τη μάχη της περιφρούρησης, συζητώντας με τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις στις τράπεζες και τις αρνητικές εξελίξεις που θα υπάρχουν στον κλάδο μας, ανεξάρτητα από την πορεία των ανακεφαλαιοποιήσεων.

Το Σωματείο μας καλεί τώρα τους εργαζόμενους σε μαζική συσπείρωση και σχεδιασμό της δράσης μας για το επόμενο διάστημα. Καλεί τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, τους μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες σε κοινή δράση για να μην περάσουν οι πλειστηριασμοί. ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ- ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!

Να βάλουμε τέλος στη βάρβαρη επίθεση εργοδοτών-συγκυβέρνησης-Ε.Ε.

Να ανοίξουμε το δρόμο για επανακατάκτηση όλων των απωλειών που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, στέλνοντας το ξεκάθαρο μήνυμα  πως η δυναμική απεργία της 12 Νοεμβρίου 2015 ήταν μόνο η αρχή !


Η πρόεδρος                                                                                Ο Γεν. Γραμματέας

Χαλιού Έφη                                                                                   Μεσσάδος Νίκος