Δελτίο τύπου για τη σημερινή κινητοποίηση στο Υπ. Εργασίας των εργαζομένων στην PDServices



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού χαιρετίζει τους εργαζόμενους της PDS που έλαβαν μέρος μαζικά στη σημερινή 4ωρη στάση εργασίας του Σωματείου μας στέλνοντας μήνυμα στην εργοδοσία πως δε θα δεχτούν καμία μισθολογική μείωση, καμία μεταβολή στα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, καμία απόλυση, καμία μετακίνηση σε άλλα καθήκοντα!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 25/6 η τριμερής σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή του Γ.Γ του Υπουργείου, των δικηγόρων της εργοδοσίας (τρεις δικηγόροι από PDS, ICAP και την Τράπεζα Πειραιώς), του Κλαδικού Σωματείο, εκπροσώπου του ΕΚΑ καθώς και αντιπροσωπίας της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του υπό σύσταση σωματείου των εργαζομένων της PD Services.

Η εργοδοτική πλευρά μέσω των δικηγόρων της προσπάθησε να περιορίσει τη συζήτηση στα νομικά ζητήματα της μεταβίβασης της PDS (η οποία έγινε μέσω της μεταβολής της μετοχικής σύνθεσης) ενώ δήλωσαν αναρμόδιοι να δεσμευτούν για οτιδήποτε σχετικά με τα δικαιώματα των εργαζομένων. Αναρμόδιοι με τη σιωπή του δήλωσε και το Υπ. Εργασίας αφού δεν πήρε ξεκάθαρη θέση!!!
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΕΠΙΜΟΝΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΧΤΥΠΗΘΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ κόντρα σε όσους καλλιεργούν τον εφησυχασμό με προφορικές διαβεβαιώσεις και ευχολόγια.

Η επιμονή του Σωματείου μας στην ουσία του ζητήματος της διασφάλισης των κεκτημένων, αλλά και η δυναμική συγκέντρωση των εργαζόμενων της PD Services έξω από το Υπουργείο την ώρα της συνάντησης, οι οποίοι συμμετείχαν μαζικά στην 4ωρη στάση εργασίας που κήρυξε Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού χάλασε το σχεδιασμό της εργοδοσίας να περιοριστεί η συζήτηση στο νομικό κομμάτι της αλλαγής της μετοχικής σύνθεσης της PDS και έτσι το Υπουργείο αναγκάστηκε να συγκαλέσει εκ νέου και εντός 15 ημερών την τριμερή σύσκεψη, όπου ζήτησε να συμμετέχουν αρμόδια διοικητικά στελέχη από την εργοδοτική πλευρά, με θέμα τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων της PD Services.

Το σωματείο μας ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι η κίνηση αυτή της Τράπεζας εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια να ξεφορτωθεί “προσωπικό” για να μειώσει το «λειτουργικό της κόστος». Αξιοποιεί όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τώρα και ΝΔ – ΠΑΣΟΚ πριν. Αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας απόσχισης των κλάδων φυλάκων-καθαριστριών, των εθελούσιων απολύσεων και σίγουρα αυτή η προσπάθεια θα έχει και συνέχεια. Η Τράπεζα Πειραιώς στα χρόνια της “ανάπτυξης” χρησιμοποίησε την PDS για να απασχολεί προσωπικό με μειωμένα δικαιώματα και έρχεται σήμερα να μεταβιβάσει τους εργαζόμενους στην ICAP ώστε να τους χρησιμοποιήσει ως νοικιασμένο προσωπικό με ότι αυτό θα σημαίνει από την πλευρά των δικαιωμάτων των εργαζόμενων (πχ. νοικιασμένοι από Mellon, Globo στην PD Solutions).

ΚΑΝΕΙΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ!

Το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού σας καλεί να πάρετε μέρος στη Γενική Συνέλευση για τους εργαζόμενους της PD Services που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 6μμ στην αίθουσα εμποροϋπαλλήλων (Αγ.Φιλοθέης 5β πίσω από την Μητρόπολη Αθηνών) με θέμα το σχεδιασμό της δράσης μας το επόμενο διάστημα.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ PD Services ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Το ΔΣ