24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 20 Μαρτίου 2019


Το Σωματείο μας κηρύσσει 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 20 Μαρτίου 2019 για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στην Αττική που δουλεύουν στις τράπεζες και στις θυγατρικές των τραπεζών με κάθε σχέση εργασίας

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Το Κλαδικό Σωματείο εδώ και καιρό έχει διαμορφώσει ολοκληρωμένο σχέδιο Κλαδικής Σύμβασης για ΟΛΟΥΣ τους εργαζομένους στις τράπεζες και στις θυγατρικές των τραπεζών ανεξάρτητα αν είναι μόνιμοι ή νοικιασμένοι. Διεκδικεί αυξήσεις στους μισθούς μας, μείωση του ωραρίου, κατάργηση της απλήρωτης εργασίας και της εντατικοποίησης, να σταματήσουν οι απολύσεις και οι αποσχίσεις τμημάτων του κλάδου.

Έχουμε από την αρχή ξεκαθαρίσει τη θέση μας ότι δεν διαχωρίζουμε τους εργαζόμενους που δουλεύουν στο χώρο των τραπεζών σε παλιούς και νέους, μόνιμους και νοικιασμένους γιατί τα προβλήματα μας είναι κοινά. Κοινή και ενιαία είναι και η επίθεση στα δικαιώματα μας από τους τραπεζίτες και το πολιτικό τους προσωπικό η οποία θα ενταθεί ακόμα περισσότερο.

Για εμάς δεν μπορεί να υπάρχουν συνάδελφοι στην ίδια υπηρεσία, στα διπλανά γραφεία που κάνουν την ίδια δουλειά και έχουν διαφορετικές συμβάσεις, διαφορετικούς μισθούς και δικαιώματα. Αυτό δεν εξυπηρετεί κανέναν πέρα από τους εργοδότες που δεν θέλουν εργαζόμενους με δικαιώματα,  ενωμένους και οργανωμένους στα σωματεία τους, να διεκδικούν και να οργανώνουν την πάλη τους ενιαία και συλλογικά.

Οργανώνουμε την επιτυχία της Απεργίας, βάζοντας το δικό μας περιεχόμενο.
Κόντρα στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και στους τραπεζίτες που πασχίζουν να ξεφορτωθούν εργαζόμενους και δικαιώματα για να "καλύψουν" τη χασούρα από τα «κόκκινα» δάνεια, ενώ ταυτόχρονα οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις εντείνονται.

Την στιγμή που η Κυβέρνηση με νέο ΦΕΚ απελευθερώνει τις αποσχίσεις και τις αποσπάσεις κλάδων που θα οδηγήσουν χιλιάδες συναδέλφους μας είτε σε άλλες εταιρίες είτε στην ανεργία, αναρωτιόμαστε τι θα κάνουν οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στην ΟΤΟΕ με όλους αυτούς που τους αφήνουν εκτός σωματείων και εκτός Σύμβασης; Πόσους εργαζόμενους τελικά θα καλύπτει αυτή η Κλαδική Σύμβαση αν λάβουμε επίσης υπόψη τις εξαγγελίες των ίδιων των τραπεζιτών για νέο κύμα απολύσεων μόνιμων τραπεζοϋπαλλήλων το επόμενο διάστημα;

Είναι αυτές οι δυνάμεις που όχι μόνο διασπούν και διαχωρίζουν τους εργαζόμενους, αλλά όλα αυτά τα χρόνια υπονομεύουν τους αγώνες μας, που δεν έκαναν τίποτα όταν διακυβεύονταν σημαντικές κατακτήσεις των εργαζομένων, που «κάνουν πλάτες» στους τραπεζίτες για να προχωράει ο σχεδιασμός τους, που μας λένε να λέμε κι "ευχαριστώ" που έχουμε Σύμβαση έστω και με μειώσεις και πετσοκομμένα δικαιώματα. Έτσι και τώρα, παίρνουν απόφαση για απεργία της τελευταίας στιγμής για να «πιέσουν» τους τραπεζίτες να υπογράψουν Κλαδική Σύμβαση για ένα μέρος των εργαζομένων και χωρίς ουσιαστικές διεκδικήσεις.
 
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 11πμ
ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΘΝΙΚΉΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ (ΚΟΤΖΙΑ)
ΤΟ ΔΣ – 14/3/2019