ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στη χτεσινή ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ του σωματείου μας, εργαζόμενοι από τις τράπεζες και τις εταιρείες του κλάδου, ενημερώθηκαν από την πρόεδρο και εκλεγμένη αντιπρόσωπο στο 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ, Έφη Χαλιού, για τις εξελίξεις σχετικά με:
-         Τις ενέργειες της συνδικαλιστικής μαφίας της ηγεσίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ομάδα Βασιλόπουλου ΣΥΡΙΖΑ), η οποία βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις της εργατικής τάξης της χώρας μας και, κατά συνέπεια, έκανε ό,τι περνά από το χέρι της για να μην πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα ένα πραγματικά εργατικό συνέδριο, με πραγματικούς εργαζόμενους και όχι νόθους και «μαϊμούδες», εργοδότες και μπράβους.

-         Την αναδίπλωση των ίδιων συνδικαλιστικών ηγεσιών σε επίπεδο ΟΤΟΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) σχετικά με την απεργιακή κινητοποίηση της 20.3.19 για την κλαδική ΣΣΕ.
Η Έφη Χαλιού, αναφερόμενη στη συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ, ανέφερε ότι πρόκειται για την ίδια ηγετική ομάδα που έχει στρογγυλοκαθίσει στις καρέκλες της ΓΣΕΕ πάνω από 10 χρόνια. Όσες κυβερνήσεις κι αν άλλαξαν αυτά τα χρόνια, όσες διοικήσεις τραπεζών, ΤΧΣ, ΣΕΒ κλπ, εκείνοι δεν κουνήθηκαν από τη θέση τους! Έπαιξαν και παίζουν τόσο καλά το ρόλο τους για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, που δεν υπήρξε καν η «ανάγκη» αλλαγής τους!
Αντίθετα, πέρασαν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι και τα μέτρα που είχαν προαποφασίσει, χωρίς να ανοίξει μύτη! Τι απεργοκτόνοι νόμοι, τι καταλήστευση ασφαλιστικών και μισθολογικών δικαιωμάτων, τι κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων κλπ, αυτή η ηγετική ομάδα δεν πτοήθηκε! Άξιος ο μισθός της! Παίρνουν επάξια τον τίτλο του «υπαλλήλου του μήνα» στην υπηρεσία των εργοδοτών!
Στη συνεδρίαση του ΔΣ συζητήθηκε η ανάγκη τώρα να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι από τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ, από τους Καραγεωργόπουλους, από τους εργοδότες των ασφαλιστικών εταιριών που ψηφίζουν στην Ομοσπονδία για λογαριασμό των εργαζομένων, από τα σωματεία- φαντάσματα και τους μπράβους της νύχτας που έχουν το θράσος να χτυπούν εκλεγμένους συνδικαλιστές! Από τους 53 νόθους αντιπροσώπους του συνεδρίου της ΓΣΕΕ.
Οι συνάδελφοι που συμμετείχαν στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ, εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να οργανώσουμε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο χρηματοπιστωτικό σύστημα τους αγώνες που απαιτούνται μπροστά στην απειλή των αποσχίσεων, των απολύσεων, της παραπέρα ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων.
Με Γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς, δημιουργία επιτροπών αγώνα, απεργιακές κινητοποιήσεις για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων στις εταιρείες του κλάδου, παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Απαλλασσόμαστε από τα βαρίδια του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ- ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ!