Ανακοίνωση της σωματειακής επιτροπής PDS σχετικά με τις εξελίξεις με την Teleperformance

Σχετικά με τις εξελίξεις με την Teleperformance


Συνάντηση εκπροσώπων της σωματειακής επιτροπής PDS με τον τομέα ανθρώπινου δυναμικού της PDS πραγματοποιήθηκε χθες σχετικά με την διακοπή της συνεργασίας της PDS με την εταιρεία Teleperformance.

Την Παρασκευή ενημερώθηκαν ορισμένοι από τους συναδέλφους μας στην PDS που έχουν σύμβαση με άμεσο εργοδότη την επιχείρηση ενοικίασης εργαζομένων - δουλεμπορικό Teleperformance ότι η PDS θα σταματήσει τη συνεργασία της μαζί της. Γι' αυτό το λόγο θα πρέπει μέχρι το τέλος του Απριλίου να υπογράψουν την παραίτησή τους και να γίνει νέα πρόσληψη από την εταιρεία Mellon, ώστε από 1η Μάη να εργάζονται με τη νέα σύμβαση.

Στη συνάντησή μας, ζητήσαμε να διασφαλιστεί ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα χάσει τη θέση του, ότι δεν θα βρεθεί ξεκρέμαστος (να έχει παραιτηθεί από την μία εταιρεία και να μην έχει προσληφθεί ακόμα από τη δεύτερη), ότι με τη νέα σύμβαση θα διατηρηθούν όλα τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα (ύψος μισθού, επιδόματα, ημέρες άδειας, τυχόν τριετίες που μπορεί να πληρώνεται κάποιος). Επίσης ζητήσαμε να ενημερωθούμε τι θα γίνει με τους συναδέλφους που έχουν σύμβαση ορισμένου χρόνου με την Teleperformance

Η απάντηση της PDS, σχετικά με τη διατήρηση των δικαιωμάτων, ήταν ότι με τα έγγραφα, πιστοποιητικά και τα ένσημα που θα προσκομίσουν οι συνάδελφοι στην Mellon για την πρόσληψή τους, θα εξασφαλιστεί ότι δεν θα χάσουν κανένα από τα δικαιώματά τους, ενώ η πρόσληψη από την νέα εταιρεία θα γίνει πριν την υπογραφή της παραίτησης από την Teleperformance. Όσον αφορά τους εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, απάντησαν ότι με τη λήξη της σύμβασής τους - όποτε γίνει αυτό - αντί για ανανέωση θα υπογραφεί νέα σύμβαση με την Mellon.

Εμείς καλούμε όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και αν διαπιστώσουν οποιαδήποτε διαφορά στα μισθολογικά και εργασιακά τους δικαιώματα με τη νέα σύμβαση σε σχέση με την προηγούμενη, ή αν δεν ανανεωθεί η σύμβαση (υπογραφεί νέα) των συναδέλφων ορισμένου χρόνου, να επικοινωνήσουν αμέσως με τη σωματειακή επιτροπή και το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού.

Συνάδελφοι,
Σας καλούμε όλους να οργανωθείτε στο σωματείο και να αγωνιστούμε για: 
  • Να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι απευθείας από την PDS με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Να μην χαθεί καμία θέση εργασίας.
  • Να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα. 
  • Να υπογραφεί επιχειρησιακή σύμβαση που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στην PDS με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς
  • Να προστατευτούν οι νέες μητέρες με την εφαρμογή του ειδικού προγράμματος μητρότητας. Καμιά μητέρα να μην δουλεύει σαββατοκύριακο.

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ PDS
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Κολυβά Χρ. 6949154559,
Κοκορδέλης Κ. 6978710560