Σωματειακή επιτροπή PDS: Για τη χθεσινή απεργία στην PDS

ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ (3/7) ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ PDS

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χθεσινή 24ωρη απεργία που είχε αποφασιστεί στην προηγούμενη γενική μας συνέλευση και είχε κηρύξει το κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Αττικής για την PDS, με αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους απεργούς που από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στους χώρους δουλειάς (και στα δύο κτίρια) για να περιφρουρήσουν την απεργία, τους συναδέλφους που είχαν δηλώσει απεργοί από τις προηγούμενες μέρες αλλά και αυτούς που ήρθαν το πρωί για δουλειά αλλά έκαναν το βήμα και ενώθηκαν με τους απεργούς. Κυρίως, όσους συναδέλφους δεν μάσησαν μπροστά στην προσπάθεια της εργοδοσίας να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό και δεν πήγαν να εργαστούν στο κτίριο του Fraud στην Συγγρού όπως ζητούσαν οι προϊστάμενοι. 

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία που χρησιμοποίησε “βρώμικα μέσα” όπως το να παίρνει τηλέφωνα τους συναδέλφους και να τους ζητάει είτε να πάνε να δουλέψουν σε ένα κτίριο της τράπεζας που δεν το γνωρίζουν, είτε ότι θα τους στοχοποιήσουν. 

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε και η γενική συνέλευση που έγινε στο πλαίσιο της απεργίας με τους εργαζόμενους και από τα δύο κτίρια. Οι αποφάσεις της συνέλευσης εκφράζουν τις ανεβασμένες αγωνιστικές μας διαθέσεις. Στη συνέλευση αποφασίσαμε να ζητηθεί νέα συνάντηση με την εργοδοσία και την ημέρα της συνάντησης να γίνει στάση εργασίας και νέα γενική συνέλευση προκειμένου να καθορίσουμε την περαιτέρω δράση μας. Σε περίπτωση που η εργοδοσία αρνηθεί να γίνει συνάντηση μέχρι την Πέμπτη 11 Ιούλη, τη μέρα εκείνη θα γίνει νέα 24ωρη απεργία.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας:
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Έξω τα δουλεμπορικά από την PDS. Άμεση πρόσληψη όλων των εργαζομένων απευθείας από την PDS.  
  • Να δοθούν αυξήσεις σε όλους τους συναδέλφους. Κανείς κάτω από 751 βασικό μισθό. 
  • Να αυξηθεί άμεσα ο χρόνος του διαλείμματος σε 45 λεπτά για το οχτάωρο εργασίας.
  • Πρόγραμμα που να εξυπηρετεί τις δικές μας ανάγκες και όχι μόνο τις ανάγκες της PDS.
  • Καμία μητέρα να μην εργάζεται Σαββατοκύριακο. 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ




Από την περιφρούρηση στο κτίριο της Ομόνοιας

Από την γενική συνέλευση των εργαζομένων

Από την περιφρούρηση στο κτίριο της Ομόνοιας

Από την περιφρούρηση στο κτίριο της Ομόνοιας

Από την περιφρούρηση στο κτίριο της Ομόνοιας

Από την περιφρούρηση στο κτίριο της Καλλιθέας